Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

The History of the HANS Device

The HANS enheten er en Nakkestøtte enhet som hadde eksistert i to tiår før den 18 februar 2001. Imidlertid var at dagen flere folk begynte å snakke om det. Legendariske NASCAR Winston Cup driver Dale Earnhardt døde på siste runde av Daytona 500 på grunn av en basilar kraniebrudd. Robert Hubbard, designeren av HANS-enhet, ble sjokkert over oppmerksomheten han fikk etter dette. Dessverre begynte etableringen av HANS-enhet med en annen rallyfører død 20 år tidligere. Beginnings

Robert Hubbard gjorde sitt Ph.D avhandling og forskning på de mekaniske egenskapene til skallen bein. Det var ved University of Michigan Highway Safety Research Institute. Dette inkluderte å lære den tekniske involverer hodeskader under bilen krasjer. Han jobbet med en gruppe for GM i 1971 som skapte skade evaluering teknologi. Hybrid III crash test dummy var et stort fremskritt oppnådd av gruppen. Hubbard laget og implementert i hodet og andre deler av det. Dette arbeidet fortsatte til 1977.
Concept
p Det var 1981 da Hubbard ble kontaktet av sin rallyfører svoger, Jim Downing, om å designe en sikkerhet enhet for lederne for racerførere. Dette var på grunn av dødsfallet til Patrick Jacquemart, som døde under en test session på Mid-Ohio. Han ble sikret i torso, men hodet var ikke. Downing var en venn av Jacquemart og fikk vite at han hadde dødd av et brudd i foten av skallen hans. Dette er nå kjent som en "basilar kraniebrudd." Hubbard likt racing og hadde vært en del av Downing pit mannskap. Han brukte kunnskapen han har lært av å arbeide i GM-gruppen til å komme opp med ideen om HANS-enhet.
Design

Den opprinnelige patent på HANS-enhet ble innlevert i 1985, og patentet ble utgitt i 1987. Hubbard jobbet ved Michigan State University på den tiden. Han jobbet på design ved hjelp av sine egne penger til han fikk et stipend for småbedrifter utvikling for å lage den første HANS-enhet prototype. Den første testen ble gjort i 1989 med Paul Begeman og andre ved Wayne State University. Dette var den første sikkerhetsutstyr testing med krasj sleder utført for racing i USA
Selskapet

HANS enheten ble vist seg effektive, men ble ikke ansett nødvendig fordi det var bare noen få dødsfall i året forårsaket fra basilaris skallen sprekker. Hubbard og Jim Downing kunne ikke finne en utstyrsleverandør å markedsføre det, så de skapte Hubbard /Downing Inc. De begynte å lage og selge det i 1990. Den eneste markedsføring de gjorde for HANS-enhet hadde Downing bære enheten under sine løp. Det ble diskutert, men ikke allment akseptert på denne tiden. Disse opprinnelige HANS enheter ble opprettet i bakrommet av rase butikken som brukes av Downing.
Aksept

GM begynte en motorsport sikkerhet program i 1992. Det inkludert testing av HANS enheten og andre detaljer om krasjer. I 1995 hjalp Ford med finansiering og videre forskning. I 1997 kontaktet Mercedes-Benz Hubbard og begynte en to-års utvikling av grunnleggende og eksisterende HANS design. To CART drivere døde i 1999 fra basilaris skallen sprekker. Den HANS-enhet ble obligatorisk i CART racing i 2000. NASCAR mistet tre Winston Cup sjåfører i 2000 også. Bilen selskapene betalt for sikkerhets forelesninger og tilbød gratis HANS enheter til noen driver som ønsket det på Daytona 500 i 2001, men bare åtte sjåfører hadde det under løpet.
Betydning

Etter dødsfallet til Dale Earnhardt i februar 2001, ble viktigheten av HANS enheten diskutert i detalj. Hubbard gjort mange opptredener og ga flere intervjuer om det. Han bemerket at det hadde vært ca 250 totalt HANS enheter kjøpt gjennom 1990-årene, og dette er omtrent det samme beløpet kjøpt i løpet av uken etter Earnhardt død. NASCAR tillatt bruken da, men hadde ikke behov for det før i 2005. Mer enn 35 racing serien nå mandat HANS enheten. Den nåværende HANS enhet som brukes av racecar drivere er resultatet av mer enn 100 forskjellige prototyper laget før.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146147.html

Previous:
Next:

driving Safety