Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Gamle sikkerhetsfunksjoner i Biler og deres effektivitet

Før fylte kollisjonsputer, blokkeringsfrie bremser og datastyrte diagnostikk, biler gjort gjøre med relativt få sikkerhetsfunksjoner. Likevel ble enkelte systemer utviklet som gjorde tidlige biler mye sikrere enn de ellers ville ha vært. I andre tilfeller, gjorde velmenende ideer lite for å redusere farene ved kjøring. Tidlig Bil Farer

I 1910 antall amerikanske dødsfall i trafikken var rundt 25 ganger hva de er i dag når det ble justert for antall sjåfører på veien. Det første dødsfallet skjedde i 1899 da en fotgjenger ble truffet og drept av en elektrisk taxi i New York City. For en offentlig brukes til andre former for transport, ble biler noen ganger sett på som farlige nyheter, og denne frykten måtte håndteres før bilene kan bli solgt på en masse skala.
Fenders

I 1910 John O'Leary svarte direkte til det høye antallet dødsfall i trafikken ved å finne opp en enhet kjent som O'Leary Fender. Bygget fra en netting i stedet for stive metall, ville O'Leary Fender flex når det kontaktet en fotgjenger, sparsom dem skade. Til tross for arbeidet i teorien, gikk den O'Leary Fender dårlig i den virkelige verden, og ble aldri utbredt.
Støtfanger

En av de tidligste bil sikkerhetsanordninger som fungerte bra var bilen støtfanger. Ved ganske enkelt å feste en fleksibel metall støtfanger, kunne en bil og dens beboere bli spart det fulle omfanget av kraften som genereres i en kollisjon. Dette holdt biler trygt i mindre ulykker og beskyttede ryttere i mer alvorlige situasjoner. Dagens føderalt mandat deformasjonssoner og støtabsorberende støtfangere er direkte etterkommere av denne tidlige suksesshistorie.
Safety Glass

Safety glass, som er belagt med plast substans til hindre at den knuste selv når det bryter, ble oppfunnet i 1900. Når det gikk inn i utbredt bruk på biler i 1920, ble sikkerhetsglass en viktig form for auto sikkerhetsutstyr. Mange biler ble ettermonteres med det nye glasset og til slutt det amerikanske Department of Transportation begynte sertifisere glass som er godkjent for bruk i biler.
Annet sikkerhetsutstyr

Så tidlig som i 1913 , var Fords T-modell tilgjengelig med en sikkerhet verktøysett. Settet inneholdt en stang for måling av drivstoff nivå, samt en jekk og reparasjonssettet. Andre former for tidlig bil sikkerhetsutstyr var effektive i de få tilfellene hvor de faktisk ble brukt. Den første sving signal, som inkluderte et stopp lys, ble patentert i 1929. Dette var mye mer effektiv enn de reflektorer som hadde blitt brukt tidligere for å gjøre bil mer synlig om natten. Imidlertid gjorde blinklys ikke begynne å vises på de fleste biler inntil 1930.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146284.html

Previous:
Next:

driving Safety