Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Om Tåkelys

En rekke biler på markedet i dag er utstyrt med tåkelys eller tåkelys, som de er mer ofte referert til. De er vanligvis en sikkerhetsfunksjon og brukes mest til kjøring i dårlig vær, for eksempel snø eller tåke. Selv om ikke alle biler er utstyrt med tåkelys, mange er laget slik at ettermarkedet tåkelys kan legges. Typer

Tåkelys er vanligvis plassert under bilens frontlykter. De er normalt bar-formet og bred lysstråler som har en skarp cutoff på toppen. De er normalt montert og rettet lav. De kan enten være gul eller hvit. Noen tåkelys er runde i formen og noen ganger har både gult og hvitt innenfor samme objektivet. En ting som er felles er plassering av lysene.
Funksjon

Tåkelys er ment å være mest effektive når de brukes ved lave hastigheter. De gir mer lys rettet mot vegens overflate på grunn av værforholdene eller kjøreforhold som produserer dårlig sikt for sjåføren. Kjøreforhold der tåkelysene er mest nyttig inkluderer støv, regn, snø og tåke. De blir ofte brukt effektivt i stedet for frontlykter som anses å være dyppet-bjelke, fordi de kuttet gjenskinn-back forårsaket av fallende snø og tåke. Bruker tåkelys i stedet for lav-beam frontlykter kan ikke være lovlig i staten, så gjør deg kjent med lokale lover før du slår på lysene av i barsk kjøreforhold.
Identification
med

Tåkelys og kjøring lamper er ofte forvirret fordi de fleste mennesker tror at tåkelys er vanligvis gul og kjører lamper er som regel hvite. Situasjonen kan bli enda mer forvirrende fordi ettermarkedet tilbehør leverandører og bilprodusentene ofte refererer til de to hverandre, som i kjøring /tåkelys. I mange land, gjør kjøreforholdene ikke vanligvis nødvendiggjøre bruk av tåkelys, slik at deres primære funksjon er vanligvis kosmetisk. I tillegg er det ingen juridiske krav til tåkelys i slike land.
Hensyn

Selv om bilen din ikke er utstyrt med tåkelys, kan du kjøpe dem som en ettermarkedet tilbehør og få dem installert. Du trenger bare å sørge for at bilen er utstyrt med utsparinger for lysene. De som velger å installere ettermarkedet tåkelys tendens til å velge den hvite varianten hvis de installerer dem for rent kosmetiske årsaker. Hvis de skal være funksjonelle, da de gule ville trolig være et bedre valg.
Warning

Husk at kjøring med tåkelys på når været er ikke alvorlig kompromittert kan føre til andre drivere for å lide av økt gjenskinn. Dette er spesielt sant når fortauet er våt. I tillegg til å forårsake andre sjåfører overflødig skinn, kan bruke tåkelys i slike forhold også føre til at føreren å bli skadet på grunn av forgrunnen belysning som er overdreven.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146081.html

Previous:
Next:

driving Safety