Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Automatgirkasse olje Spesifikasjoner

Automatgir olje bidrar til å bevare tetninger og pakninger, smøre foringer, lager og tannhjul og kjøler overføringen. Spesifikasjonene til en automatisk girkasse olje vil bestemme temperatur det tåler, dens oksidasjon stabilitet og dens anti-korrosjon evner. Automatgir olje må skiftes regelmessig - vanligvis hver to til tre år, eller hver 24 000 til 36 000 kilometer. Bruk girolje anbefalt av bilens produsent. Hvis du kjøper en ettermarkedet høy ytelse væske, sørg for at den er kompatibel med bilens modell. Flytepunkt

hellepunkt en transmisjonsolje er den temperatur ved hvilken oljen ikke lenger strømmer i en test-krukke. Dette skjer ved ekstremt lave temperaturer, og er bare et problem i svært kalde områder. Den stivnepunktet automatgir væsker vil variere fra -9 grader Celsius - for Ama-Tran Powershift Fluid 50 - til -51 C for Mercon V Synthetic Blend 0W-20
viskositet. Hovedsiden

viskositet vurdering av en girolje bestemmer tykkelsen og evne til å flyte ved høye temperaturer og lave temperaturer. Jo høyere viskositetsindeks av en olje, varierer dens viskositet mindre enn temperaturen, noe som gjør det til en mer pålitelig smøremiddel. For eksempel er viskositetsindeks på Esso LT 71141 168 mens viskositetsindeksen AMSOIL synthethic automatgir væske er 153.
ATF Type

Du kan også velge automatgir olje ved å velge ATF typen din produsenten anbefaler. ATF oljer er ofte introdusert av bilprodusentene, selv utenfor produsentene kan gjøre noen AT væske typen så lenge den oppfyller spesifikasjonene fastsatt av bilprodusenten. For eksempel Type F automatgir olje ble lansert av Ford og er nå også brukt av Toyota. Den type H ble også lansert av Ford i 1987 og kan bli erstattet av den Mercon og Mercon V. GM biler favorisere Dexron - Dexron jeg til Dexron VI avhengig av modell - for sine automatiske girkasser. Honda, derimot, bruker sin proprietære Ekte Honda ZL ATF.
Flash Point

flash poenget med en automatisk girkasse olje beskriver den temperaturen hvor oljen vil produsere nok damp til å antennes hvis en flamme er brukt. Automatiske transmisjonsoljer må motstå høye temperaturer, slik at jo høyere flammepunkt av en olje, desto bedre. For eksempel er flash point of AMSOIL, et syntetisk automatgir væske, 234 C, mens ESSO 71141 LT, en semi-syntetisk automatgir væske har et flammepunkt på 215 C.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135533.html

Previous:
Next:

bensin