Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Effekten av Elevation på gass kjørelengde

Et vanlig spørsmål for sjåfører som har reist i bilen sin fra en lavere høyde til et høyere eller vice versa er grunnen til at det er en forskjell i gass kjørelengde mellom de ulike høyder. Og mens den generelle forklaringen kan virke altfor vitenskapelig ved første øyekast, effekten av høyde på din gass kjørelengde er egentlig ganske rudimentær. Octane

På sitt mest grunnleggende nivå, er oktan noe mer enn en vurdering gitt til bensin for å beskrive sin "anti-knock" performance. Det vil si dets evne til å motstå ukontrollert forbrenning i sylindrene i en motor. Gass er ment å bli antent av tennpluggene, men når det antenning fra kompresjon det fører til en "banker", som er en eksplosjon av luft og gass som kan skade motoren. Lavere oktan nivåer oppspart fra komprimering ved lavere nivåer av trykk.
Viktigheten av Octane

Octane nivåer er viktige fordi de bidrar til å forhindre disse eksplosjonene skjer. Over tid, langvarig banking-mer ofte referert til som pinge-kan faktisk føre til skade på en motor og med føre til strømbrudd over tid. Forskjellige motorer er bygget med ulike octanes i tankene, og brukerveiledningen vil fortelle deg hvilke oktan du er ment å bruke i bilen.
Engine Compression

Engines fungerer ved komprimering og komprimering av motoren din avgjør graden av oktan kreves av din bil. Ved å øke kompresjonsforhold på en motor kan faktisk øke hestekrefter av et kjøretøy, selv om det vil brenne mer drivstoff denne måte. Ved å senke kompresjonen du senke sin produksjon, men også øke drivstoffeffektiviteten.
Bilder Effekter av Air Pressure

Altitude reduserer en motorens oktan krav på grunn av endring i lufttrykket. Høyereliggende områder har et lavere lufttrykk, noe som betyr en motor trenger mindre oktan å riktig utløses på grunn av den lavere omgivende trykk. I enkelte stater, som Colorado hvor høyden er vanligvis over 5000 meter i fjellområdene, er 85 oktan bensin som selges, mens det i lavere høyder 87 oktan er det laveste solgt.
Sluttresultatet

Når en motor krever lavere nivåer av oktan til "ild", den totale effektiviteten av motoren er også senket, noe som betyr at motoren arbeider hardere for å oppnå de samme resultatene. Det er imidlertid mindre brensel brenner, som betyr den totale drivstoff-per-mile effektivitet økt fordi motoren jobber på et redusert komprimering. Kort sagt, kan du få høyere miles per gallon i høyereliggende områder, men kraften i motoren er også noe redusert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135360.html

Previous:
Next:

bensin