Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Grunner for en Oil prisøkning

Selv om prisen på råolje naturlig stiger på grunn av den ikke-renewability av olje som en ressurs, politisk ustabilitet ofte opptrer som en pådriver for kraftig økning i oljeprisen. Avhengigheten av de relativt få oljeproduserende land har motivert land som USA til å søke alternative energikilder. Historie

Oljeprisen har stadig klatret siden 1940-tallet, men det Yom Kippur Oil Embargo var den første store hendelsen til å direkte føre til en drastisk økning i oljeprisen - fra $ 20 per fat til rundt $ 40 i ett år, ifølge WTRG Economics.
Betydning

Oljeprisen effekt ikke bare prisen på bensin, men også andre sektorer av økonomien også. I 1973, da Yom Kippur embargo startet, gikk bensin fra 38,5 cent til 55,1 cent i én måned. Dette falt sammen med aksjemarkedet tap av $ 97 milliard, ifølge StateMaster Encyclopedia.

Typer

Historisk diagrammer fra WTRG Economics viser at de fleste av årsakene til skarpe økninger i oljeprisen er politisk. Men gjør naturlig inflasjon og kilde reduksjon bidra med noe opphav til oljeprisen.
Hensyn

Noen mennesker, som New Jersey kongressmedlem Jim Saxton, mener at den arabiske olje organisasjon, OPEC, setter oljeprisen kunstig og bruker olje som politisk våpen på grunn av overflod av olje i Midtøsten. Imidlertid er de fire beste eksportører av olje til USA ikke ligger i Midtøsten, ifølge EIA statistikk.
Forebygging /løsning

Den stadige økningen av olje kostnader og sporadiske pigger i oljeprisen, kombinert med synkende verdens oljeforsyning, har ledet USA til å presse alternative drivstoff som hydrogen, ifølge EIA.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135221.html

Previous:
Next:

bensin