Norge bil >> Biler >> driving Safety >> Racing skole >> Content

High Performance Driving Tips

Evnen til å presse en ytelse bil til grensen effektivt er en av de mest tilfredsstillende opplevelser en person kan generere i et kjøretøy. Bortsett fra dette mer visceral erfaring, forstå hvordan en bil fungerer dynamisk gir også en ekstra margin når det gjelder defensiv road kjøring. Svinger

Med fare for å høres banal, er svinger der "gummi treff veien." Evnen til hjørne er effektivt et spørsmål om å håndtere fire faktorer; dekk, fjæring, støtdempere og rattbevegelser. Nøkkelen er å endre retningen på bilen uten å forstyrre den fine balansen mellom å være inn og ut av kontroll, eller skrubbe vekk hastighet unødvendig. Nøkkelen er å "se" apex av hjørnet tidlig nok til å posisjonere bilen før du faktisk slå inn, og deretter forsøke å "rette ut" sin radius så mye som mulig. For eksempel, hvis en sjåfør er i ferd med å kjøre gjennom en middels radius høyre hjørne (noen ganger kalt en "sweeper"), skal føreren flytter bilen til venstre side av veien før innreise hjørnet, ser nedover veien og finne toppen av svingen, deretter "peke" bilen på dette tiltenkte målet. Som et resultat av bilen vil tendere til å oversette bort fra sving naturlige radius og beskrive mer av en flat bue. Dette kalles å "ta en linje." Hvis du gjør posisjonering prosessen fast, og uansett gå til venstre eller høyre, vil du få mer fart hele.
Koordinerende bremsing og akselerasjon

bremsing og akselerering et kjøretøy effektivt er sentral for effektivt å styre vekten av bilen i sammenheng med kjøretøyets lengde. Som et resultat, beveger massesenteret av et kjøretøy forover eller bakover avhengig av førerens alternerende inngang. I dette tilfellet er det viktig å bruke bremsing eller akselerasjon enkelt og med modulert kraft, heller enn å sette alle vekten din på, eller av pedalen i en "alt eller ingenting" input. I sistnevnte tilfelle, vil bilen ikke har en sjanse til å sette eller re-sette fjæring, som igjen vil føre til at bilen mister stabiliteten.
Bruke Clutch I Effektiv Shifting

For noen kan skiftende effektivt være litt skremmende. I ytelse kjøring målet er å clutch og skifte raskt i en godt koordinert måte, og dermed maksimere motorens kraft i forhold til en bestemt gear. Noen folk har en tendens til å bare presse clutchpedalen ned, sleng girspaken forover eller bakover, og slipp pedalen. Dette er noen ganger referert til som "dukker". I dette tilfellet tre ting kan skje, og alle av dem er dårlige. Hvis føreren har matchet motorens tilgjengelig RPM med for lav giret bilen vil umiddelbart miste fart ved å generere for mye påfølgende RPM (og potensielt blåser opp motoren). Den "popping" prosessen vil også legge press på den bakre enden som ville være like ille på utstyret. I tilfelle av en feil med høy girspak påfølgende RPM vil falle, og motoren vil ha en tendens til å «sumpen ned" og mister hastighet. Til slutt vil "popping" prosess sette ytterligere press på gearbox.The trikset med clutch-shift prosessen starter ved å modulere clutch inn eller ut mens du holder førerens hælen på gulvet og bruk av ankelen for å artikulere og begrense potensialet for en jerky bevegelse. Hvis du øver med denne prosessen vil du se umiddelbare resultater.
Instrument Scan

Mange sjåfører ikke anser instrument skanning kritisk. Men i små sportsbiler vite hva som skjer med målere kan være forskjellen mellom å kjøre effektivt og blåser opp. En god starter skanningen igjen øverst og til høyre, og deretter nedover og på tvers av bunnen av klyngen og så videre. Når man blir vant til prosessen, kan en sjåfør få en total forståelse av hva som skjer med panelet og dermed under panseret.
Looking Ahead

Unnlatelse av å se fremover er en av de vanligste problemene for ytelse drivere. For å generere god visuell bevissthet sette fokus på fem bil-lengder foran deretter skanne tilbake før øynene traff fronten på panseret, deretter hoppe tilbake og begynne på nytt. Gjør denne øvelsen vil tillate føreren å være klar over hva som er rett fram og samtidig være i stand til å se hva som skjer i mellom. Sidesynet vil automatisk kunngjøre noe uvanlig til hver side, og lar deg reagere deretter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/racing-school/149652.html

Previous:
Next:

Racing skole