Norge bil >> Biler >> driving Safety >> Racing skole >> Content

Car Racing Tips om Sette en Bump Steer

Ustabilitet under bremsing og generell ikke-intuitive kjøretøy respons er ikke kjennetegn vanligvis etterspørres av en rallyfører. Ofte er den skyldige en bump steer, en generelt misforstått karakteristikk. Bump styre kan være en innover eller utover vending av et enkelt hjul når den beveger seg opp (bump) og ned (henge) mens rattet er holdt i samme posisjon. Forstå årsakene

Bump styre er et forutsigbart resultat av bilens fjæring oppsett som er diktert av den relative lengde og plassering av styringsgruppen parallellstagets og øvre kontroll arm. Hvis bilens forstilling er sett fra foran bilen, bump steer vil resultere hvis styringsgruppen track rod er ikke parallell med øvre kontroll arm eller om det er en annen lengde. Moderne suspensjon systemer er ofte utformet med den geometriske hensikt å eliminere bump steer. Imidlertid kan bøyde eller skadet på annen måte komponenter eller rett og slett fleksible suspensjon koblinger eller festepunkter også føre til utilsiktede bump steer på en racerbil.
Ta målinger

Bump styre måling bør bare forsøkes etter en basislinje statisk innretting har blitt utført, og er laget i ett hjørne av kjørebane. Den statiske justering bør omfatte innstilling camber, caster, toe-in, og kjørehøyde. Når innrettingen er fullført, må kjøretøyet være plassert på et stativ for å tillate rammen å hvile på innstilt bakkeklaring. Deretter bør fjæren og demperen tas ut fra den første sone. Hvis maskinen er utstyrt bør Swaybar også kobles fra. Styringsgruppen skal også være låst. Typisk blir hjulet fjernet og en plate er boltet til navet eller bremseskiven. Denne plate bør være styrt vertikalt i inches for å bestemme posisjonen av suspensjonen. En tung stativ med ett til to-tommers måleur er plassert for å kontakte plate og nullet ut ved nominell fjæringshøyde. En garasje jekk under navet kan brukes til å heve og senke suspensjon mens målingene er tatt fra måleur. Enhver endring i måleur lesning gjennom fjæringsvei betyr at det er bump steer
Basic Setup:. Eliminere Bump Styr

Front bump steer kan være elimineres ved å forandre de relative høyder av de indre og ytre ender av styre-sporet stang. På innenbords side, rack boliger vanligvis må flyttes opp eller ned med mellomlegg. Justering er vanligvis enklere på den utvendige side, og utføres via mellomlegg mellom parallellstagets enden og styrearmen av stenderen. Hvis bilen er utstyrt med kuleledd i stedet for stang slutter, bør du vurdere å oppgradere for å forenkle eliminering av bump steer. Den hastigheten som støter styre øker for en gitt suspensjon forskyvning kan endres ved å endre lengden på sporet stang. Dette krever imidlertid endre den effektive lengden av tannstang og er således ofte upraktisk. I tilfelle at bump steer ikke kan være fullstendig eliminert gjennom hele spekteret av fjæringsvei, fokusere på å eliminere det først rundt statisk kjørehøyde av stor betydning er å unngå ytre styring under bump. Til slutt, viktigheten av å eliminere bump steer på full droop er minst viktig, fordi på det punktet om full henge belastningen på dekkene bør nærme seg null, og dermed et minutt endring i styrevinkel vil ikke påvirke kjøreretningen av bilen.

Avansert oppsett: Tuning for Ultimate ytelse
p Det har blitt foreslått av mange at de raskeste bilene er iboende intuitive å kjøre. Fra dette følger det at eliminering av noen bump steer bør være et hovedmål i noen konkurrerende suspensjon oppsett. Men i praksis og gitt i hendene på en meget dyktig driver, ikke-null brak styre innstillinger kan anvendes for å øke den optimale trekkraft på en bil. Dette bør bare forsøkes etter både en fortrolighet er oppnådd i å gjøre justeringer og sjåføren er komfortabel med null bump steer oppsett. En svært minimal og bevisst mengde toe-out bump steer kan bli introdusert i forstillingen som har den positive effekten av å redusere hjørne-entry understyring. Som nevnt tidligere, men dette er karakteristisk lett overdrevet til et punkt der bilen blir ustabil og dart fra side til side over ujevnt fortau og ved bremsing.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/racing-school/149668.html

Previous:
Next:

Racing skole