Norge bil >> Biler >> driving Safety >> Racing skole >> Content

Hvordan Burnout i en automatisk bil

Gjør en burnout er moro, men selvfølgelig tjener ingen hensikt bortsett fra i racing programmer. I en racing program den brukes til å varme opp dekkene og gjør gummien mye seigere enn normalt dermed gi mye bedre veigrep på streken. For å gjøre en burnout et par ting må være tilstede og tatt hensyn til. Bremsene trenger å bli løst fra drivhjulene. Dette kan oppnås med en innretning kalt en bremseline lås. Dette er ofte brukt på virkelige wheel drive biler i den hensikt racing. Det ligger i umiddelbar nærhet til master sylinder og er installert i tråd mellom kaptein og den fremre bremseslange. Når iscenesettelse for en burnout, tvangsbremses, bryteren er aktivert og bremsene slippes. Så lenge bryteren aktiveres bremsene foran vil være ansatt og bakbremsene er gratis. I tilfelle av et forhjulsdrevet den bakre nødbremsen kan påføres tilby nær de samme resultater. Du trenger
Sett av linjen fastnøkkel
Brake linjen fakling kit
Wire cutters
Sett med skiftenøkler
Roll av 14 gauge
kabeltilkoblere
Wire kontakten kompressor tang
6-tommers brake line med to av samme størrelse gjenget cap ender på samme størrelse som den i master sylinderen
6-tommers bremseslange samme størrelse som første, men bare en gjenget cap enden og en kompresjonskoblingen

Vis flere instruksjoner
en

inspisere master sylinder for de riktige linjene kjører til foran eller bak bremser. Se på bremsene foran for bakhjulsdrift og bak for forhjulsdrift. Vanligvis frontlinjene er for forhjulene.
2

Kutt brems linje ca 4 inches fra master sylinderen med slangen kutter i fakling kit. Fjern GJENGENIPPEL i master sylinderen for linjen som ble kuttet. Kast denne linjen og bruke den nye linjen med to tråder cap slutter. Sett den ene enden til master sylinder og den andre inn i linjen lock innløpsside port. Løst tråd i tråd lås.
3

Sett den andre linjen med en gjenget cap enden inn i stikkontakten port av linjen lås og løst træ det i. Sett den ytre mutteren med hull i midt over linjen fra linjen låse og installere hylsen over linjen. Installer den midtre delen på linjen og samtidig presser bremsen linje inn i midtseksjonen skru til mutteren komprimere hylsen rundt linjen. Gjør det samme på motsatt side av kompresjonskoblingen.
4

Sikre linjen lock magnetventil til master sylinder eller fenderwell og stram alle beslag. Installere elektriske bryteren ved å finne en kraftkilde for den aktuelle bilen, vanligvis på sikringsblokken. Installer bryteren på siden av girspaken, eller der det er praktisk å holde bryteren i mens du gjør utbrenthet.
5

Kjør elektrisk kraft til den positive siden av bryteren og den negative siden til linjen låsen positiv eller batterisiden. Jorde den sorte ledningen eller jordledning til god jord. Pump bremsene flere ganger og sjekk master sylinder for lekkasjer.
6

Start motoren og sette bilen i stasjonen. Mens du trykker på bremsepedalen trykk inn og hold i linjen låsebryter knappen. Slipp bremsepedalen og sørge for at bilen ikke ruller. Hvis det fritar, knappen og trykk på bremsene litt hardere, og trykk på knappen og hold og prøve det igjen. Trykk på gasspedalen for å spinne dekkene og gjøre utbrenthet. Når du er klar til å lansere bare slippe linjen låsebryter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/racing-school/149646.html

Previous:
Next:

Racing skole