Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en Toyota Prius i snøen

The Toyota Prius er en front wheel drive, gass og elektrisk drevet hybrid. Som alle forhjulsdrevne biler, flyttes Prius ganske godt i snøen siden strømmen trekker bilen gjennom snøen i stedet for å skyve det ut som en bakhjulsdrevet bil. Totalt har Prius eiere rapportert suksess kjører sine biler i snøen, selv om vinterdekk anbefales. Det har vært noen klager på Prius 'antispinn drepe kraften til forhjulene i glatte forhold. Instruksjoner
en

Kjør sakte og jevnt og fjær på gasspedalen ved å trykke den i inkrementelle mengder i stedet for bare å trykke pedalen helt til gulvet. Heldigvis gjør Prius ikke har en enorm mengde hestekrefter, så det er ikke som å kjøre en sportsbil i snøen. Men selv Prius mister veigrepet hvis det er gitt for mye gass. Når du tar av fra en stopp, lette på gassen. Hvis dekkene begynner å spinne, løft av gass før dekkene sluttet å spinne.
2

akselerere ut av svingene. I motsetning til en bakhjulsdrevet bil i snøen, hvor akselererer for tidlig i et hjørne kan føre til at bakenden til å gli ut når dekkene mister grepet, vil Prius 'front wheel drive system bidra til å trekke deg ut av svingene. Akselerere forsiktig ut av hjørner, løfter bare hvis bilen begynner å skli på utsiden av svingen eller hvis dekkene begynner å spinne.
3

Se fremover og brems forsiktig og så lite som mulig. Dette vil hindre deg fra å måtte bruke bremsen i siste minutt og potensielt miste kontroll hvis de låses opp. Også når bremse, spesielt på nedoverbakker, bruker Prius 'B-innstilling, som understreker bremsing (men negativt påvirker drivstofføkonomi) og la den automatiske girkassen å hjelpe bremse bilen i stedet for å bruke bremsene. Mens lett bremsing, gire ned automatisk fra D til 3, 2 og deretter en som du kommer til en stopp.
4

Unngå å kjøre din Prius hvis snøen er veldig dyp. Mens Prius 'forhjulsdrift plattform kan gi anstendig trekkraft i snøen, har Prius også en svært lav kjørehøyde å forbedre aerodynamikken så det har bare ca 5 inches av bakkeklaring. Dette kan være et problem i dyp snø, hvor den nedre delen av bilen kan bli helt begravet.
5

Bruk vinterdekk, for eksempel Bridgestone Blizzaks, tilgjengelig fra Tire Rack eller din lokale forhandler hvis du skal kjøre i snøen i flere måneder av gangen. Hvis du bor i et område som får en konsistent mengde snø, har et sett med vinterdekk installert på Prius din. Prius kommer lager med dekk som er rettet mot maksimal drivstofføkonomi og også mot varme været kjøring. Du kan også kjøpe et ekstra sett med Prius hjul og har vinterdekk montert på dem. På den måten kan du velge og vrake når du ønsker å bruke vinterdekk.
6

Ta en snø driving kurs. Det er mange små detaljene for å kunne kjøre bil i snøen som kan best forklares av en profesjonell sjåfør.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148309.html

Previous:
Next:

driving tips