Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre på Snow & Ice Uten Chains

Med litt omsorg og forståelse for hvordan biler reagerer med minimal trekkraft, kjøre trygt på vinterføre er enkelt for de fleste sjåfører. Det viktigste å huske er å ta det sakte og lett når kjøreforholdene er glatte. Brå bevegelser kan forstørres ved bilens masse, sender bilen sklir ut av kontroll. Et annet svært viktig aspekt ved kjøring på snø og is er å ha gode dekk på bilen din. I de fleste tilfeller gode radialdekk med god løpebane er tilstrekkelig. Du trenger:
Bil
Gode radials eller vinterdekk
Vis mer Instruksjoner
Starter Fra et stopp
en

Engage antispinn, hvis tilgjengelig, og forsiktig akselerere. Traction control vil kjenne hjulspinn og automatisk bruke en passende mengde akselerasjon.
2

Påfør gassen sakte hvis bilen din ikke har antispinn. Bilde et egg mellom foten og gasspedalen for å holde deg fra å tråkke for hardt på gassen.
3

La opp på gassen hvis hjulene begynne å spinne. Spinning hjulene vil gjøre veibanen under dekk mer glatt og gjøre starter ut vanskeligere.
Gjenopprette fra en Skid
4

La opp litt på gassen og prøver å styre ut av skrens. Biler med traction control gjenopprette fra et lysbilde lettere.
5

La gassen delvis deprimert til å holde motoren fra å opptre som en brems og gjør skid verre.
6

Bruk milde press til bremsene samtidig opprettholde samme trykk på gasspedalen. Dette vil bidra til å forhindre motorbrems fra å øke skid og tillater deg å styre bilen tilbake på rett kurs.
Stoppe på Snow and Ice
7

Bruk bremsene normalt for biler med blokkeringsfrie bremser (ABS). En datamaskin i bilen vil kjenne hjulet lås og minske bremsetrykket å få bilen til å stoppe så raskt som mulig.
8

forsiktig pumpe bremsene gjentatte ganger hvis bilen ikke har ABS. Være forsiktig med å låse hjulene og kaste bilen inn i en skrens.
9

Slipp bremsene og gjenoppta pumping hvis bilen går inn i et lysbilde.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148042.html

Previous:
Next:

driving tips