Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan endre Fork Oil på en 1994 XR250R

The 1994 Honda XR250R stammet fra en lang rekke trail sykler som startet produksjon i 1986. I motsetning til sine mer cross-fokuserte CR-serien kolleger, var XR250R en allsidig off-road motorsykkel som kunne brukes til mer enn bare konkurransen. Den XR250R støttet seg på en hydraulisk gaffel til å absorbere byrden av fall og støt støtt i ulendt terreng. En tykk olje forsyning og en intern stempel som finnes i hver gaffel beinet dempe sjokket av hver jettegryte og brunst. Oljen har imidlertid en begrenset levetid og må erstattes periodisk for å sikre den fremre gaffel-ens ytelse til enhver tid. Du trenger
Metric socket sett
Ratchet
Breaker bar
Tenger
senter stå
Mechanics wire eller strikk ledningen
Hansker
Flat-skrutrekker
Metric unbrakonøkkel satt
Gummi-Jawed skrustikke
Skiftenøkkel
Fastnøkkel satt
Drensvannsoppsamler
Honda SS8 Fork Plug
Wire
Permanent markør
Dreiemoment skiftenøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Parker XR250R på sin side stå. Løsne de fremre aksel-holder nøtter på høyre nedre gaffel slider og de fremre bremseklosser bolter på venstre nedre gaffel slider, ved hjelp av en stikkontakt og en skralle. Løsne den fremre aksel, ved hjelp av en stikkontakt og en breaker bar. Skru av speedometer kabelen fra speedometer-stasjonen på høyre side av forhjulet med en tang.
2

Monter XR250R på et senter stativ eller et lignende løft for å heve forhjulet opp fra bakken. Skru av speedometer kabelen og brems slangeholderne fra høyre og venstre gaffel ben, henholdsvis ved hjelp av en skralle. Unbolt foran bremsekalippernes fra venstre gaffel ben og suspendere den fra styret, ved hjelp av mekanikk wire eller en strikk ledningen. Skru forakselen fra høyre gaffel ben, senk deretter forhjulet på bakken og bort fra XR250R. Skru alle fire bolter fra bunnen av forskjerm, ved hjelp av en skralle, trekk deretter fender bort fra forgaffelen.
3

Fjern boltene på begge sider av frontlys enhet, Bruk en skralle. Trekk frontlys enheten vekk fra forgaffelen. Vri lyspæren socket, som ligger på baksiden av frontlys, mot klokken til den kan fjernes. Skyv lyspæren i sokkelen og bruke hansker, så vri pæren mot klokken, og ta den ut av stikkontakten. Sett frontlys enheten og pære til side.
4

Løsne klype boltene på høyre side av øvre styring klemme, etterfulgt av klype boltene på høyre side av nedre styring klemme, bruker en skralle . Trekk høyre gaffel beinet ned og ut av styringsgruppen klemme, med en vridende bevegelse.
5

Place høyre nedre gaffel slider i en gummi-Jawed skrustikke, vendt oppover. Løsne skruen feste gummi støvel til toppen av den nedre gaffel skyveknapp, med en stjerneskrutrekker. Skyv boot av den øvre gaffel røret.
6

Pirk ut gummidekslet fra kompresjon justering på bunnen av nedre gaffel slider, med en flat skrutrekker. Drei regulatoren couterclockwise med en umbraconøkkel til regulatoren er lett på plass. Telle og registrere antall omdreininger som sete regulatoren på en notisblokk for senere installasjon.
7

Trykk hardt ned på lokket på toppen av øvre gaffel røret og skru av lokket ved hjelp av en skiftenøkkel. Opprettholde trykket som lokket løsner å hindre gaffelen våren mates ut fra gaffelen beinet. Trekk gaffel hetten fjæren ut av gaffelen benet så langt som mulig. Plasser en fastnøkkel rundt låsemutteren mellom bunnen av gaffelen lokket og toppen av fjæren. Skru av gaffelen hetten fra stempelstangen, som strekker seg nedover fra lokket til bunnen av den nedre gaffel glideren. Trekk våren og våren sete ut av gaffelen beinet.
8

Fjern høyre gaffel beinet fra skrustikke og hold den over et avløp pan. Hell den gamle gaffel olje ut fra toppen av den øvre gaffel røret ved å pumpe den øvre gaffel røret for å sikre at all oljen er tappet. Legg høyre gaffel beinet tilbake i skrustikke.
9

Hell åtte gram Honda SS8 gaffel olje i gaffel røret, deretter sakte pumpe gaffel røret for å frigjøre eventuelle luftbobler. La oljen bosette seg i gaffelen benet i 10 minutter.
10

Skjær en fem-tommers lang bit av et rett wire, med avbitertang. Plasser ledningen mot en linjal og lage et merke 3,2 inches fra bunnen av ledningen, ved hjelp av en permanent markør.
11

Komprimer øvre gaffel røret så langt som mulig inn i den nedre gaffel glideren. Sett inn markert ledning inn i toppen av gaffelen røret, plassering av trådens nederste ende mot overflaten av gaffelen olje. Ideelt sett bør merkingen på ledningen være på nivå med den øvre kanten av gaffelen rør, som angir at oljenivået er 3,2 inches under gaffel-røret. Tilsett mer olje om nødvendig.
12

Fortsett å komprimere gaffel røret, skyv gaffel våren og sete inn i røret og over stempelstangen. Hold til låsemutteren på toppen av stempelstangen fast med en fastnøkkel og skru gaffel dekslet på plass for hånd. Stram gaffel landskamp mot låsemutteren til 17 fot-pounds, med en momentnøkkel. Skyv gaffel røret opp og skru gaffel hetten på plass før det er tett strammet.
13

Skyv gummistøvel over gaffel røret og på plass på toppen av den nedre gaffel glideren. Skru boot skruen tett på plass. Snu kompresjon justering nederst på den nedre gaffel glideren klokken til sin opprinnelige posisjon, og skyv deretter støv dekselet på plass.
14

Fjern høyre gaffel beinet fra skrustikke. Skyve den opp gjennom den nedre og øvre styring klemmene til den øvre hetten er på nivå med toppen av den øvre gaffel klemmen. Stram de nedre gaffel klemme klype bolter til 20 fot-pounds, etterfulgt av de øverste styrende klemme klype bolter til 24 fot-pounds. Stram gaffel cap til 24 fot-pounds når gaffel beinet er sikret i styringsgruppen klemmer.
15

Ta venstre gaffel beinet. Tøm og fyll gaffelen olje, deretter installere venstre gaffel ben, etter prosedyrene beskrevet i trinn 5 til 14..
16

Skyv frontlys pære i frontlys kontakten, deretter vri pære med klokken til den låses på plass. Skyv frontlys stuss frontlys enheten, og vri kontakten med klokken til den låses på plass. Installere frontlys enheten og framskjerm på forgaffelen. Stram frontlys og fender bolter til 10 fot-pounds.
17

Roll forhjulet mellom forgaffelen. Skyv forakselen gjennom holderen på bunnen av den høyre nedre gaffel skyver, forhjulet og inn i det gjengede boss på venstre nedre gaffel glideren. Skru akselen på plass og stram til 54 fot-pounds. Stram aksel holder nøtter til 9 fot-pounds.
18

Skyv fronten bremsekalippernes over bremseskiven og på plass mot sin braketten på venstre nedre gaffel glideren. Skru kalipperens festebolter på plass og stram til 22 fot-pounds.
19

Sett på speedometer kabel og bremseslange holdere. Stram holder boltene til 22 fot-pounds. Skru speedometer kabelen på speedometer-stasjonen på høyre side av forhjulet for hånd.
20

Senk XR250R på sin side stå. Pumpe foran bremsehendelen flere ganger før spaken føles fast og gir sterk motstand, noe som indikerer at bremseklossene har stengt rundt bremseskiven.
21

Transfer gamle gaffel olje fra dreneringspannen i en forseglet container. Lever den til en automotive væske gjenbruksstasjon for avhending.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111788.html

Previous:
Next:

motorsykler