Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan endre oljepumpe i en 1983 KZ550 Kawasaki

Kawasakis KZ550 gjorde sin første opptreden i USA for 1980 årsmodell. I 1983, den 550 forvandlet fra en standard motorsykkel til en mer cruiser-aktig LTD utseende mens 553 cc luftkjølt firetakts inline-fire-sylindret motor holdt seg stort sett uendret. En intern tannhjulsdrevne pumpe sirkulert olje i hele motoren, serverer å smøre og kjøle ned de interne motordeler. En defekt oljepumpe kan føre til omfattende skader på motoren, hvis pumpens tilstand er igjen å forverres. Men å identifisere den eksakte årsaken til problemet og gjøre de nødvendige reparasjoner krever delvis demontering av motorsykkelen, og bør ikke være forsøkt med mindre du er kjent med din KZ550 motor, eksos og clutch-systemer. Du trenger
Drensvannsoppsamler
Metric socket satt
Ratchet
Momentnøkkel
oljefilterdekselet O-ring
Phillips skrutrekker
Clutch holder verktøyet (Kawasaki part no. 57001-305)
oljepassasje O-ringer
Olje skjermen
Deler rensemiddel
Ekstern snap ring tang
Punch
oljepumpehuset
Bakre deksel
oljepumpe aksel
indre og ytre Oljepumpens rotorer
To lock pins
oljepumpe pakning
Låsering
SAE 10W-40 SE-Grade motorolje
Vis flere instruksjoner
oljepumpe fjerning
en

Velg et nivå arbeidsplass og løft KZ550 på sitt senter stand.
2

Place et avløp pan rett under motoren. Skru tappepluggen fra midten av bunnpannen nederst i motorens veivhus, ved hjelp av en stikkontakt og en skralle. La oljen renne fra motoren til den reduserer til lys drypp, deretter skru pluggen på plass for hånd. Stram tappepluggen til 27 fot-pounds, med en momentnøkkel.
3

Skru av oljefilteret dekselet bolten fra baksiden av bunnpannen, ved hjelp av en skralle. Trekk oljefilterdekselet og oljen filtrere vekk fra motoren. Fjern O-ringen fra oljefilterdekselet og erstatte den med en ny O-ring.
4

Løsne klemmen som fester de lyddempere til cross-over pipe, som strekker seg mellom lyddempere på begge sider av KZ550, ved hjelp av en skralle. Skru mutrene som fester eksosrøret flenser til motoren sylindere, ved hjelp av en skralle. Skru av mutteren som fester passasjer foten knagger til KZ550 er ramme, med en skralle. Trekk foten pinnene ut av rammen for å frigjøre lyddempere fra KZ550. Skyv lyddempere frem som en forsamling å frigjøre eksosrør fra motoren sylindere. Senk lyddempere til gulvet, og deretter trekke dem fra hverandre. Sett den separerte lyddempere til side.
5

Fjern boltene som fester rett veivhuset til motoren, med en stjerneskrutrekker. Trekk og pakningen bort fra motoren. Fjern de fem clutch våren bolter, skiver og clutch fjærer fra sentrum av clutch montering, bruk en skralle. Trekk clutchen trykkplaten ut av clutch sammenstillingen. Fjern clutchen støtstangen plate og stålkule fra midten av clutch montasje for hånd.
6

Trekk stabel av fiber og stål clutchplatene ut av clutch montasje for hånd. Sett platene til side i samme rekkefølge som de ble fjernet. Hold indre clutch hub på plass, ved hjelp av en clutch holder verktøyet (Kawasaki part no. 57001-305) og skru løs hub mutteren med en skralle. Skyv den indre clutch hub, ytre clutch bolig, nål peiling, drivaksel ermet og spacer ut av motorens drivaksel for hånd.
7

unbolt bunnpannen fra motorhuset, ved hjelp av en skralle. Senk bunnpannen og pakning til gulvet og skyve den bort fra KZ550. Fjern og kast de O-ringene fra de tre olje passasjer i bunnen av veivhuset for hånd.
8

Skru ut to skruer og enkelt bolt sikre oljepumpe til høyre side av motoren veivhuset, med en stjerneskrutrekker og en skralle. Skyv den øvre ende av oljepumpen, den del som inneholder olje pumpe utstyr, inn i veivhuset og bort fra de stifter som stikker ut fra veivhuset. Senk oljepumpe og trekk den bort fra bunnen av motoren.
Oljepumpe demontering, inspeksjon og Re-montering
9

trekke olje skjermen fra den store runde tverrsnitt ved bunnen av oljepumpen. Undersøk om skjermen har punkteringer eller rifter i skjermen mesh. Erstatte skjermen, hvis den er skadet på noen måte. Alternativt kan du sole skjermen i deler rensemiddel, hvis skjermen vises uskadet.
10

Fjern låseringen fra kanalen kuttet i slutten av oljepumpe akselen på baksiden av oljepumpe, ved hjelp av ekstern snap ring tang. Trekk den flate skiven og bak dekselet for oljepumpe kropp og olje pumpeakselen. Skyv låsepinnen ut fra olje pumpeakselen, med en punch, trekk deretter olje pumpeakselen og den vedlagte utstyr ut fra fronten av oljepumpehuset.
11

Skyv olje pumpe utstyr bakover og ut av den bakre ende av oljepumpen aksel. Skyv andre låsepinnen ut fra forsiden av oljepumpe aksel, ved hjelp av en dor. Trekk pakning, ytre oljepumpe rotor og indre oljepumpe rotoren ut av oljepumpehuset hånd.
12

Inspiser oljepumpehuset og bak dekning for sprekker, hakk eller skadede sammenfattende flater som kunne tillate olje å lekke. Skift olje pumpehuset og bakdeksel, hvis den er skadet på noen måte.
13

Inspiser oljepumpe aksel for pitting eller dype scoring som kunne hindre oljepumpe å spinne fritt. Skift olje pumpeakselen, det er skadet.
14

Inspiser oljepumpe pakning for rifter eller punkteringer som kan tillate olje å lekke forbi. Kast oljepumpe pakning og erstatte den med en ny pakning, selv om pakningen ser ut uskadet.
15

Inspiser de indre og ytre Oljepumpens rotorer for Knicks, scoring eller fordypninger som kan føre til rotorene til binde mot hverandre. Bytt rotorene som et sett, hvis en eller begge rotorene er skadet.
16

Skyv en ny låsesplint i fronten av oljepumpe akselen, og skyv deretter olje pumpe utstyr på plass bakfra av skaftet. Roter drev til hakkene i sentrum av utstyret er på linje med endene av låsepinnen, og skyv giret på plass.
17

Skyv oljepumpe akselen inn i den ytre ansiktet av oljepumpehuset. Skyver de indre og ytre rotorer over bakre ende av akselen. Skyv bakdekselet og pakningen på oljepumpehuset og aksel. Push en annen ny låsepinnen inn i hullet på den bakre ende av oljen pumpeakselen. Skyv en flat skive over akselen, deretter installere en ny låseringen inn i kanalen på slutten av skaftet.
Oil Pump Installasjon
18

Skyv oljepumpe opp gjennom høyre side av motoren veivhuset. Skyv den øvre enden av oljepumpehuset på knock pinnene i motorhuset, deretter skru på pumpens skruer og bolt tett på plass for hånd. Innsats oljepumpen skruene på plass, med en dor og en hammer, for å hindre at skruene vibrerer løs.
19

Push nye o-ringer i de tre olje passasjer på bunnen av motorhuset . Re-installere bunnpannen og stram boltene til 87 tommers-pounds.
20

Coat O-ringene på begge sider av et nytt oljefilter med SAE 10W-40 SE-Grade motorolje, skyv oljefilteret inn i motoren. Re-installere oljefilter og trekk dekselet bolt til 14,5 fot-pounds.
21

Skyv avstandsstykket og drivakselen hylse på drivakselen. Skyv den ytre clutchhuset på drivakselen og juster boliger tenner med oljepumpe gear. Skyv den indre clutch hub på drivakselen og skru hub mutteren på plass for hånd. Hold koplingsnavet jevn og stram hub mutteren til 98 fot-pounds.
22

Skyv clutch platene inn clutchen forsamlingen i samme rekkefølge som de ble fjernet. Skyv stål ball og clutch ventilløfteren plate inn i sentrum av drivakselen. Skyv clutch trykkplaten over clutchplatene og justere platens våren brønner med den indre clutch Hub gjengehull. Re-installere clutch fjærer, skiver og clutch våren bolter. Stram clutch våren bolter til 78 tommers-pounds, alternerende mellom bolter i et kryss og tvers mønster.
23

Re-installere riktig veivhusdekselet og pakningen på motoren. Stram skruene i dekslet til 7,6 fot-pounds.
24

Legg de lyddempere på gulvet langs begge sider av sidene av KZ550. Skyv lyddempere sammen på cross-over rør, stram klemmen til den sitter godt. Løft lyddempere og opp mot bunnen av den KZ550 ved hjelp av en assistent. Skyv eksosrør og inn i motorens sylindere og løst skru flensmutrene på plass. Skyv passasjer foten pinnene gjennom KZ550 er rammen og skjerf opphengsbrakettene. Skru foten peg nøtter på plass og stram til 22 fot-pounds. Trekk til inntak flensmutrene til 18 fot-pounds.
25

Skru av oljepåfyllingslokket fra toppen av høyre veivhusdekselet. Fyll motoren med 3 liter motorolje, så skru på lokket på plass for hånd.
26

Start motoren og la den gå på plass. Se etter lekkasjer rundt bunnpannen, oljefilterdekselet og rett veivhusdekselet. Hvis en lekkasje vises på noen av disse stedene, stram den tilknyttede delen er festeboltene en ekstra kvartal til en halv omdreining. Stopp motoren etter tre minutter, hvis lekkasjer ikke vises på noen av disse stedene.
27

Kontroller oljenivået ved hjelp av olje måleren bygget inn i høyre side av veivhuset. Legge til én til to gram av motorolje, dersom oljenivået er under måleren nedre mark.
28

Senk KZ550 fra sitt senter stativ og parkere den på sin side stå.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111797.html

Previous:
Next:

motorsykler