Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan en motorsykkel utladningstid Ignition Work?

De fleste motorsykler bygget etter 1980 bruker en utladningstid tenningssystem å slå sine motorer, og erstatte den eldre poeng-type mekanisk kontakt breaker tenning. CDI ignitions gi motoren kraftig, pålitelig strøm og krever svært lite vedlikehold. Forstå hva CDI er og hvordan det fungerer kan hjelpe deg å luke ut problemer innenfor motorsykkelens tenningssystem. Utladningstid Ignition Construction

En grunnleggende utladningstid Ignition system består av fire separate komponenter: CDI boksen, pickup coil, kilde spiral og en tenning coil. CDI boksen er hjertet av en motorsykkel tenningen system, som inneholder en rekke dioder og halvledere som forsterker den 12-volts strøm levert av motorsykkelens batteri mellom en 400 - til 600-volt serien. De forsterkede løpende overføringer til en kondensator, en enhet som brukes til å lagre en elektrisk strøm i korte perioder, plassert innenfor CDI boksen. Pickup og kilde spoler, et par av hall-effekt sensorer som er ansvarlige for lading og utlading av kondensator, montere ved den magnetiske svinghjul festet til enden av motoren veivakselen. På produksjonssiden i tenningssystemet er tennspolen, som forsterker den nåværende videre før den slippes inn en tennplugg.
Grunnleggende bruk
p Som motorsykkelens motor løper et spor kuttet inn i siden av det magnetiske motorens svinghjul passerer mellom kilden og pickup spoler. Den plutselige fall i magnetfeltet utløser kilde spiral, slik at et 12-volts strøm til å flyte inn i det CDI boksen. Den nåværende forsterker til en høyere temperatur, vanligvis mellom 400 - og 600-volt, og er lagret i kondensatoren. Et fall i magnetfeltet utløser pickup spole og kondensatoren utlades sin lagrede strøm inn i tennspolen. Den strøm passerer gjennom en tett viklet ledning innenfor tennspolen, kalt en primær spole, hvor det forsterkes videre til et overskudd av 10 000 volt. Det endelige resultatet nåværende feeds gjennom tennspolen tennplugg kabelen og inn i tennpluggen, der det utslipp innenfor motorens forbrenningskammer. Denne syklusen gjentar seg ved hver omdreining av motoren.
Opprettholde en CDI System

Under normale omstendigheter, krever en CDI-type tenningssystem svært lite oppmerksomhet bortsett fra vanlige tennplugg endringer. Noen motorsykler tillate noen justering i tenning, noe som endrer de punkter hvor kilden og pickup spoler er utløst, ved hjelp av en bevegelig spole plate. Ideelt sett bør pickup spole utløse tennspolen like før motorens stemplet når toppen av sitt slag. Flytte plate mot svinghjulet er rotasjonsretningen fremskritt timingen og skaper en gnist før. Alternativt derved å returnere platene i samme retning av svinghjulet forsinker timing, genererer den gnist senere. Et merke langs kanten av spolen platen vil indikere tidspunktet posisjon i forhold til posisjonen av stempelet. Justeringer av tenning timing er vanligvis ikke nødvendig med mindre motorsykkelen blir brukt for konkurranse. Slike justeringer kan påvirke maskinens pålitelighet med mindre utføres nøye.
Feilsøking en CDI-tenningssystem

Mest CDI tenning problemene i en gate-ridd motorsykkel stammer innenfor ladesystemet eller batteri. For å frembringe den strøm som trengs for å produsere en gnist, må batteriet forsyne CDI boks med et fullstendig 12-volts strøm. Dessverre, batteriet må også strøm motorsykkelens lysene også. Hvis motorsykkelens motor snu, men starter ikke, helt lade batteriet med en automatisk batterilader før du sjekker noe annet. Dersom motorsykkelen fortsatt nekter å starte, utføre tester med et multimeter for å finne ut om CDI boksen påført skade. Factory service manualer gi testprosedyrer og CDI boks spesifikasjoner som trengs av motorsykkelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111215.html

Previous:
Next:

motorsykler