Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik Bygge en Clutch på en 1993 Honda Shadow

Alle 1993 Honda Shadow modeller støttet seg på en clutch som inneholdt en bunke med fiber og stålplater. Disse platene forble tett sammenpresset når engasjert og overføres kraft fra motoren veivaksel til overføring. En trykkstang er festet til en løfter plate på den ytre flate av clutch montering vil løsne, eller avlaste trykket på platene, når koblingsspaken ble trukket inn, slik at motorer spinne uavhengig av hverandre fra overføringen. Clutchplatene, men vil slitasje over tid og mister sin evne til å opprettholde grepet mot hverandre, slik at clutchen til å gli som om den var delvis utkoblet. Skifting av clutchplatene, samt flere beslektede komponenter, krever den delvis demontering av motoren. Du trenger
Tjenesten stå
Drensvannsoppsamler
Metric socket sett
Ratchet
Momentnøkkel
Metric unbrakonøkkel satt
Eksterne snap ring tang
Assistant
Breaker bar
SAE 10W-40 motorsykkel-grade motorolje
Clutch stempelet
Clutch trykkplate
Clutch stempel O-ring
1000-sandpapir
Flat worktable
Tykkelse måle sette
Clutch blender våren
6 Fiber clutch plater
5 Steel clutch plater
Vaskemaskin
Push rod snap ring
Shop håndklær
Vis flere instruksjoner

en

Monter Shadow på en tjeneste stå å støtte den i oppreist stilling.
2

Fjern oljepåfyllingslokket fra høyre side av motoren. Plasser en dreneringspanne under veivhuset drain bolt, som ligger på nedre venstre side av motoren. Fjern veivhuset drain bolt, ved hjelp av en stikkontakt og en skralle. La oljen renne til en lys drypp, deretter skru drain bolt på plass for hånd. Trekk til bolten til 22 fot-pounds, med en momentnøkkel.
3

Fjern runde clutch dekselet og pakningen fra høyre veivhusdekselet, ved hjelp av en umbraconøkkel, for å eksponere clutch montering .
4

Fjern låseringen fra slutten av den ytre clutch løfter stang i midten av clutch montering, bruk av eksterne snap ring tang. Skyv løfteren plate, lager og clutch felles stykke av stangen for hånd.
5

Shift opp sendingen i første gir og har en assistent fast trykk ned bakre bremsepedalen. Løsne låsemutteren på midten av clutch montering, ved hjelp av en stikkontakt og en bryterstangen. Fjern låsemutteren, vaskemaskin, clutch blender våren og clutch våren plater fra clutch forsamlingen.
6

Trekk clutch stempelet, trykkplaten og alle 11 clutchplatene ut av clutch forsamlingen. Separer clutchplatene i to stabler av seks fiber plater og fem stålplater. Trekk clutch stempelet ut av trykkplaten.
7

Fjern O-ringen fra clutch stempelet. Inspisere clutch stempel og trykkplaten for dyp scoring - riper - sammen deres overflater. Sett på stempel eller plate hvis riper er dypt nok til å fange neglen. Fjern lett riper med 1000-sandpapir, deretter rengjøre delene med en del-rensemiddel spray. Coat en ny O-ring med SAE10W-40 motorsykkel-grade motorolje, deretter settes O-ringen over clutch stempelet.
8

Lay clutchen blender våren på et flatt arbeidsbord, med vårens hevet faner vendt opp. Mål høyden av tappene fra bordflate, med en tykkelse. Erstatte clutch blender våren hvis noen av kategoriene er mindre enn 0,18 tommer over overflaten av bordet.
9

Lay stål clutchplatene på et flatt arbeidsbord. Mål stålplater for fordreining, med en tykkelse. Måle tykkelsen av fiberen clutchplatene. Erstatt alle 11 plater om noen av fiber plater er mindre enn 0,12-tommers tykke eller om noen av stålplatene er vridd mer enn 0.012 tommer.
10

Bløtlegg clutchplatene i motorolje for en time. Skyv en fiber plate inn i clutchen sammenstilling, etterfulgt av en stålplate. Veksle mellom fiber og stålplater inntil alle 11 clutchplatene har blitt installert. Skyv clutch stempelet inn i clutch trykkplate, og skyv trykkplaten over clutchplatene.
11

Installer clutch våren plater og clutch membran våren over clutch trykkplaten. Skyver en ny skive over den gjengede akselen og ventilløfteren ved senteret av clutch montering, deretter skru låsemutteren på plass for hånd. Har en assistent trykke den bakre bremsepedalen, stram låsemutteren til 72 fot-pounds.
12

Skyv clutch felles brikke på push rod. Skyv skjøtestykket i fordypningen i sentrum av clutch stempelet. Skyv lager og løfter platen over enden av clutch skjøtestykket. Sett inn en ny snap ring i sporet kutt i slutten av push rod, like foran løfteren plate.
13

Sett clutch dekselet og pakningen på høyre veivhusdekselet. Stram skruene i dekslet til 7,6 fot-pounds.
14

Senk Shadow på sin side stå. Fyll motoren med 3 liter motorolje gjennom filler halsen på øvre høyre side av motoren, rett over høyre veivhusdekselet. Skru lokket på plass.
15

Start motoren og la den hvile i stedet for tre til fem minutter for å varme opp oljen til driftstemperatur. Stopp motoren og la oljen bosette fem minutter.
16

Kontroller oljenivået, med peilepinnen festet til oljepåfyllingslokket. Tilsett mer olje hvis oljenivået er under nedre merke på slutten av peilepinnen. Rengjør peilepinnen med en klut, og skru lokket på plass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111789.html

Previous:
Next:

motorsykler