Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvor å Endre Fork Seals i 2003 i en YZ 125

Den hydrauliske forgaffel brukes av en 2003 Yamaha YZ125 avhengig av en viskøs olje for å dempe støt generert av ulendt terreng. Oljen inneholdt i gaffelens ben av et par tetninger som danner en lufttett miljø. Selene er ganske holdbare, men alvorlige konsekvenser kan sprekke selene og la den glatte gaffel olje å lekke på forhjulet eller bremser. Skifting av tetninger krever en nesten fullstendig demontering av de enkelte gaffel-ben samt et par spesialverktøy. Du trenger
Dirt sykkel stå
Socket satt
Stikknøkkel
strikken
Skiftenøkkel
Fastnøkkel satt
Gummi-Jawed skrustikke
Catch pan
Flat skrutrekker
Yamaha 01 suspensjon olje
Oljetetning
Foring
Fork pakningsdriver
Vernier caliper
Momentnøkkel
Side stand

Vis mer Instruksjoner
en

Monter YZ125 på en dirt bike stå å støtte den i oppreist stilling med begge hjulene ut av bakken. Fjern bolten på toppen av forsiden nummer plate, med en stikkontakt og en pipenøkkel, trekk nummerskiltet fra øvre gaffel klemme, struktur som fester forgaffelen til styringsgruppen pivot.
2

Fjern den fremre bremsekalippernes fra venstre nedre gaffel skyveknapp, ved hjelp av en fastnøkkel og en stikkontakt. Løft bøylen av bremsen rotoren og suspendere den fra YZ125 er styret, ved hjelp av en strikk ledningen.
3

Skru forakselen mutteren på venstre side av gaffelen, med en pipenøkkel . Løs forakselens klype bolter i bunnen av begge nedre gaffel glidere, ved hjelp av en pipenøkkel. Trekk akselen ut fra høyre side av gaffelen og senk forhjulet på bakken.
4

Løsne hettene på toppen av både gaffel bena en kvart omdreining, en skiftenøkkel. Ikke fjern caps.
5

Fjern både lavere gaffel glideren beskyttere og bremseslangen beholde klipp fra venstre gaffel skyveknapp, med en pipenøkkel. Løsne klype boltene på sidene av den øvre og nedre gaffel klemmer, ved hjelp av en fastnøkkel eller en unbrakonøkkel. Trekk gaffel beina ut fra bunnen av gaffel klemmer, ved hjelp av en vridende bevegelse.
6

Sett venstre gaffel ben i en gummi-Jawed skrustikke ved øvre gaffel røret. Trykk ned på topplokket og skru av hetten på gaffel ben, en skiftenøkkel eller en pipenøkkel. Opprettholde fast press på topplokket for å hindre at hetten kan mates ut under trykket av den interne gaffel våren. Trekk topplokket og den vedlagte spacer og gaffel våren ut av øvre gaffel røret.
7

Hold gaffel våren med vedlagte topplokket og våren guide vertikalt mot din arbeidsplass. Komprimere våren og løsne låsemutteren bli lokket til våren guide, ved hjelp av en fastnøkkel. Skru av topplokket fra våren guide for hånd.
8

Ta venstre gaffel beinet fra skrustikke og holde den over en fangst pan. Hell gaffel olje ut fra toppen av gaffelen benet og inn i fangbrettet. Pumpe gaffel røret sakte inntil strømmen av olje reduseres til et lett drypp.
9

Pirk ut gummi støvforsegling og stopper ring feste den øvre gaffel røret til lavere skyveknapp, ved hjelp av en flat-head skrutrekker. Plasser den øvre gaffel røret horisontalt inn i skrustikke. Skyv den nedre glideren helt inn i øvre gaffel røret, trekk glideren ut med stor kraft til den er fri fra gaffelen tube.
10

Spre foringen på toppen av den nedre slider fra hverandre og fjern det . Trekk vanlig vaskemaskin, olje segl, stopper ring og støv tetning av den nederste glideren. Inspisere den nedre slider overflaten for riper eller hakk dypt nok til å fange en fingernegl. Erstatte hele slideren hvis den er skadet på noen måte.
11

Coat nedre gaffel slider, olje segl, busker og vanlig skive med Yamaha 01 suspensjon olje. Skyv en ny støvforsegling, den opprinnelige stopper ringen, den nye olje-merke, originale vanlig vaskemaskin og ny foring på nedre gaffel glideren.
12

Skyv enden av den nederste glideren inn i den øvre gaffel tube . Drive foringen, etterfulgt av olje-merke, inn i den gaffel røret, ved hjelp av en gaffel pakningsdriver. Oljen tetningen er helt på plass når kanalen skåret inn i enden av gaffelen røret er synlig. Sett proppen ringen inn i kanalen og skyv støvforsegling på plass.
13

Fjern gaffel beinet fra skrustikke og legg i bunnen av gaffelen glideren mot arbeidsområdet. Skyv gaffel røret ned til fullstendig komprimere gaffel benet.
14

Fyll gaffel ben med 01 fluid suspensjon inntil væskenivået kommer jevnt med åpning på toppen av den øvre gaffel-røret. Pump den gaffel røret sakte for å fordele suspensjonen olje gjennom gaffelen benet. Komprimere gaffelen igjen og fylle det før væskenivået er selv med toppen av gaffelen tube. Tillate noen luftbobler å flykte i 10 minutter.
15

Trekk gaffel våren av våren guide, skyv fjærlederens inn i gaffel røret. Push våren lede ned til den ikke vil bevege seg lenger og holde den på plass. Mål avstanden mellom væskenivået og toppen av gaffelen røret, ved hjelp av en Vernier skyvelære. Væskenivået må være 5,31 inches under toppen av gaffelen tube.
16

Fjern fjærlederen fra gaffelen tube. Reinstallere våren og topplokket på våren guide. Skyv hele forsamlingen inn i gaffel røret og skru topplokket til 21 fot-pounds, med en momentnøkkel.
17

Sett på plass høyre gaffel segl, med samme metode som venstre gaffel segl . Skyv gaffelens ben inn i de øvre og nedre gafler klemmer inntil toppen av gaffelens rørene strekker 0,20 cm over den øvre gaffel klemmen. Stram de øvre gaffel klemme klype bolter til 17 fot-pounds og de nedre klype bolter til 14 fot-pounds.
18

Monter gaffel beskyttere og bremseslangen beholde klipp. Stram klippet og beskytter bolter til 7,6 fot-pounds.
19

Roll forhjulet i forgaffelen og skyv akselen inn i høyre side av gaffelen. Løst skru akselmutteren på plass. Stram aksel klype bolter til 17 fot-pounds. Skyv bremsekalippernes over fronten bremse rotoren og på plass mot braketten på venstre gaffel beinet. Skru kalipperens boltene på plass og stram til 17 fot-pounds. Stram akselmutteren til 75 fot-pounds.
20

Fjern YZ125 fra dirt bike stå og parkere den på en side stativ.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111757.html

Previous:
Next:

motorsykler