Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan justere ventilene på en 2001 Yamaha Kodiak

Gapet mellom 2001 Yamaha Kodiak er ventiler og vippearmer som beveger dem kalles ventilklaring. Denne åpningen er nødvendig for å få plass til utvidelse av metall-ventiler etter hvert som de blir varmet under vanlig drift. Din Kodiak er ventilklaring må falle innenfor en viss spesifikasjon for å hindre for tidlig motorhavari. Hvis avstanden er mindre enn spesifisert, vil ventilen bli overopphetet og til slutt mislykkes. For mye klaring vil imidlertid slites bort på vippearmene. Rutinemessige ventil justeringer vil kompensere for endringene i ventilene 'clearance forårsaket av normal bruk. Du trenger:
10 mm, 12 mm og 17 mm kontakter
Stikknøkkel
5 mm og 6 mm unbrakonøkkel
Spark plug socket
Flat skrutrekker
0,0039 tommer og 0,0079 tommers følerblader
10 mm fastnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

fjerne setet fra Kodiak din, ved hjelp av låsen på baksiden av setet. Trekk gasstanken side dekker av din Kodiak er ramme. Skru av bensinlokket. Skru boltene på bunnen av bensintanken, ved hjelp av en 10 mm pipe og en pipenøkkel, løft gasstanken oss dekke av din Kodiak. Skru gassen tankens bolter med 10 mm stikkontakt. Løft tank av din Kodiak er ramme og koble fra gassledningen.
2

skru fra hverandre foran stativet og støtfanger fra Kodiak din, ved hjelp av en 12 mm pipe og en pipenøkkel. Trekk plast nagler ut av front fender sentrum panel, trekk deretter panelet bort for å få tilgang til de frontlykter ledningsnett. Trekk frontlysene fra sine kontakter. Unbolt front fender fra Kodiak er ramme, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel og en 12 mm stikkontakt.
3

Trekk ut tennplugg kabelen fra venstre side av motoren. Skru ut tennpluggen med en Plugghetter og en pipenøkkel. Fjern inntak tappet dekselet fra toppen av Kodiak motor og eksos tappet dekselet fra bunnen av motoren, med en 6 mm unbrakonøkkel.
4

Fjern pull-start dekselet fra venstre side av motoren, ved hjelp av en 10 mm tilslutning og en pipenøkkel for å få tilgang til timingen port og motorens veivaksel. Skru ut pluggen fra timing port, plassert til høyre for veivaksel, med en flat skrutrekker.
5

Plasser en 17 mm pipe og en pipenøkkel over enden av veivakselen. Drei veivakselen mot klokken til en "T"-merket er sentrert over hakket på bunnen av timing port.
6

Slide en 0,0039 tommer platelære mellom inntaket ventilen og dens rocker arm på toppen av motoren. Måleren skal gli mellom ventilen og rocker arm med en liten mengde motstand. Hvis det ikke er noen motstand, er det klaring mellom ventilen og vippearmen for stor. Hvis måleren ikke kan settes inn mellom ventilen og rocker arm, roter veivakselen en hel omdreining og ta en annen måling. Hvis måleren ikke kan legges inn etter roterer veivakselen, må ventilklaringen økes.
7

Løsne mutteren fra justerings bolt på toppen av rocker arm, med en 10 mm fastnøkkel . Drei regulatoren bolt klokken med en flat skrutrekker for å redusere ventil klarering eller slå den mot klokken for å øke ventilen klarering. Kontroller ventilklaringen igjen med en 0,0039 tommer trådmåler. Hold adjuster bolt stødig med flat skrutrekker og skru til mutteren mot rocker arm med 10 mm fastnøkkel., De forente 8

Inspiser eksos ventil klarering, ved hjelp av en 0,0079 tommer bladsøker . Følg samme metode som brukes til å inspisere og justere inntaket ventilen klarering.
9

Sett sammen din Kodiak, etter omvendt rekkefølge.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110757.html

Previous:
Next:

motorsykler