Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Innenbords Boat Propeller Shaft Feilsøking

Innenbords motor drivakslene må kontrolleres for en rekke potensielle problemer. Dårlig motor justering og løse motorfester kan bøye skaftet, som kan treffe noe solid med propellen. Overskuddet av vibrasjoner fra en bøyd aksel kan slå opp den Cutless lageret og akterenden bærer, så vel som å understreke bunnen av båten nær streverne. En bøyd aksel nær clutch kan slå opp pakkboksen og føre til motorrommet flom. Alle kritiske punkt kan lett kontrolleres for utrenning, i hvilken mengden av radial eller sideveis bevegelser i akselen. Shaft Runout

Sjekk aksel for radial kjøre ut med måleur. Maskinrommet ende av akselen kan kontrolleres med båten i vannet, men hjulet enden må kontrolleres med båten hales opp av vannet. Fjern hjulet fra akselen. Sjekk aksel nær clutchen og nær den Cutless lageret for utrenning ved å plassere måleuret i kontakt med akselen og langsomt roterende akselen for hånd. Indikatoren vil gi utrenning enten i tusendeler av en tomme eller hundredeler av en millimeter. Sjekk din clutch produsentens spesifikasjoner for omfanget av akseptable kjøre-out.
Lagrene

Kontroller Cutless og akter lagrene for slitasje. Grab akselen i lagerområdet og rykk opp og ned på den mens observere akselen for bevegelse. Enhver bevegelse i lagrene indikerer slitte lagrene og muligens en skadet aksel. Ta av dekselet på pakkboksen og trekk stuffing ut. Inspiser akselen for misfarging inne i boksen. Misfarging inne i boksen viser at det var for lite vann strømmer gjennom pakkboksen og det forårsaket skaftet for å overopphetes. Varmen endrer temperament av skaftet og skaper et sprøtt sted som kan knipse av under en tung belastning.
Engine Alignment

Engine innretting spiller en avgjørende del i å opprettholde akselen. Koble fra skaftet og clutch flenser. Se hvor mye den akselen beveger seg når den siste skrue er fjernet. Dette bør være det naturlige hvilestilling av skaftet. Løsne motorfeste boltene og flytte motoren rundt eller mellomlegg det opp til flensenes oppstillingen. De fleste clutch produsenter anbefaler mindre enn 0,003 av en tomme av kjøre-out mellom akselen og clutch flenser. Båter som har blitt kjørt med en ut av justering tilstand sted enorme påkjenninger på clutch lagrene og svekke akselen delen nær clutch.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103511.html

Previous:
Next:

båter