Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvorfor gapet på en Spark Plug er så avgjørende

Tennpluggen er den enheten som fører til at drivstoff /luft blanding i sylinderen å brenne. Alle forbrenningsmotorer har en tennplugg, eller i tilfellet av dieselmotorer, en glødeplugg, for å initiere forbrenningen i motoren. Tennplugger i en bensin-motor har en ytterligere formål å fjerne varme fra forbrenning sylinderen. Begge oppgavene er bare oppnås når riktig tennpluggen er montert riktig og med riktig gap. Spark Plug Selection
Multiple Ground Spark Plug p Det er to skoler med tanke på tennpluggen valg. Den første er å erstatte de samme tennplugger at produsenten i utgangspunktet installert. Produsenten designet motoren å kjøre med en tennplugg med designet varme rekkevidde, designet Tennspaltens, og riktig moment.

På den annen side kan en annen tennplugg produsenten velges. Den nye tennplugg må være av den samme varme rekkevidde, med den samme Tennspaltens, og det samme passende dreiemoment. Normalt ny tennplugg vil enten være et multiplum bakken type, eller en oppgradering av materialer som hjelper motoren levere den gnisten den trenger med aksjen tenningssystem.
Lese Fjernet Spark Plug

Fjernet gnist plugger

Normalt tennpluggene er erstattet hensiktsmessig hver 30.000 miles. Inspeksjon av et fjernet tennplugg skal vise en lys grå til lys brun misfarging. Den negative probe bør ikke være mer enn delvis brent bort, og avstanden bør være bare litt mer enn den opprinnelig installerte gapet mellom midtelektroden og jordelektroden. Disse elektroder bør også være riktig innrettet. En savnet justering vil føre til en eller begge elektroder for å bli brent bort.
Riktig Spark Plug Gap

Et gap som er for nær vil ikke levere riktig Mengden av gnist til tilfredsstillende føre til at luften drivstoffblandingen brenne rent. Mens et gap som er for bred ikke kan tillate tenningssystemet å fyre av pluggen i det hele tatt. Tennplugger som ikke gapped riktig vil føre til at motoren enten hoppe avfyring eller antenner for tidlig i kompresjonstakten.

Riktig gapped tennplugger fjerne også varmen fra sylinderen tenning kammer. "Temperaturen i den ende av kjernen tenn ende må være lav nok til å hindre fortenning, men høy nok til å forhindre begroing. Tennpluggen virker som en varmeveksler ved å trekke uønsket termisk energi fra forbrenningskammeret og overføring av varme til motorene kjølesystem. Varmen utvalg av en tennplugg er definert som evnen spre varme fra spissen. "
Sette en skikkelig Gap

Ved innstilling av gnist plugg gap for installasjon, bruk bil produsentens anbefalte gap. Motoren designer har testet motoren på en dynamo til å beregne hele tenningssystemet som en komplett pakke for motorens beste resultatene. Eventuelle avvik fra disse spesifikasjonene vil flytte motorene optimal ytelse bort fra motorens beste tune-up ytelse. Disse spesifikasjonene vil holde motoren fra pre-igniton og detonasjon, som er rask og ukontrollert brenning av drivstoff i forbrenningskammeret mens stempelet er fortsatt stigende.
Riktig rengjøring

Etter fjerning av tennplugger hver plugg hele bør rengjøres uten at noen rust eller andre materialer for å falle inn i sylinderen. Installasjonen av en ny tennplugg skal utføres med en gummi satt stikkontakt. Stram til tennpluggen og skru en halv til trekvart omdreining for riktig moment. Dette bør være tilstrekkelig å la tennpluggen sin skive fra å la noen gasser å unnslippe før og under tenning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102327.html

Previous:
Next:

Tune Ups