Hvordan øke dreiemoment og hestekrefter

For å øke hestekrefter og dreiemoment i bilens motor, er det ganske mange ting du kan gjøre. Dreiemoment måler den kraft som påføres en gjenstand for å produsere rotasjonsbevegelse, og hestekrefter er måling av motorens maksimale effekt. Nøkkelen til økt dreiemoment og hestekrefter er en kombinasjon av komponenter som vil tillate dreiemomentkurven for å strekke seg. Enda mer luft inn i motoren øker effektiviteten av forbrenningsprosessen, og skaper flere hestekrefter og dreiemoment. Instruksjoner
en

redusere friksjonen ved å bruke de riktige stempler og stempelringer. Ringene bør settes med hull som er kalibrert til minimum klaring. Dersom det ikke er nok klaring på sidene av ringen, vil ringen stokk, og friksjonen blir større. Hvis ringen er for løs, vil det avskåret sylindertrykk. Det er også belegg for stempler, ringer og lager. Når riktig brukt, kan belegg øke motorens hestekrefter med 10.
2

optimalisere motorens luft til drivstoff ratio. Dette gjøres via din forgasseren eller bensininnsprøytning. Det er enklere med en elektronisk bensininnsprøytning fordi datamaskinen justerer fuel ratio automatisk. I høy ytelse motorer, kan flere forgassere brukes.
3

Øk motorens kompresjonsforhold. Høyere komprimering øker dreiemoment og motor utbyggere har funnet at 9:01 kompresjon motorer krever minst en 270-graders kamaksel. En 10:01 motoren gjør det bra med en 280-graders cam, og en 290-graders cam vil tillate deg å kjøre nær 11:01 komprimering, som er forholdet mellom sen-modellen Corvettes.
4

Velg større topplokk. Mer luftstrøm betyr mer makt. Større hoder tillate mer luft gjennom sylinderen. Ideelt sett er det bedre å ha en større ventil og en kortere kamaksel. Større ventil hoder vil øke motorens dreiemoment og effekt.
5

Bruk en tri-Y tittel med minst 2,5-tommers diameter eksosrør. Eksos hoder gi mer makt ved å utvide dreiemomentkurve og kan nå opp til 6000 RPM. Disse overskriftene er dyrere og høyere, men vil øke den totale makten.
6

Sjekk tenningen timing i bilen. Når timingen er av, vil kjøretøyet føle seg svak og bruke mer drivstoff. De fleste motorene opererer best på 12 til 18 grader etter TDC (øvre dødpunkt).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133731.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance