Hva er en PCM for en 1995 Mustang 5.0?

En forestilling kontroll modul (PCM) er et verdifullt verktøy for biler. Det bestemmer mengden drivstoff, tenning timing, og andre parametere som en motor trenger for å fungere. Den utfører disse oppgavene ved å lese verdier fra flerdimensjonale ytelse maps. Før oppfinnelsen av PCMs, ble disse parametrene styrt av mekaniske følere. Fordeler og ulemper

resultatutvikling Kontroll Module er en enhet som kontinuerlig overvåker et motorens sensorer. Anordningen er i stand til å øke hestekrefter med 25 prosent. Imidlertid kan hestekrefter økning resultere i en reduksjon i drivstofforbruk, alt fra ett til tre miles per gallon. Derfor er det viktig å vurdere om strøm eller drivstoff økonomi er mer viktig for deg.
PCM for en 1995 Mustang 5,0

1995 Mustang 5.0 er en del av fjerde generasjon av Ford Mustang biler. En PCM for 1995 Mustang 5,0 er Venom v49-133. At Venom modellen er spesielt utviklet og tilpasset programmert for 1995 Mustang 5,0. En annen fordel er at PCM opprettholder sine innstillinger selv når bilen er i bruk eller blir kjørt i byen. Videre har den en av /på bryter som bidrar til å spare gass.
Historie

General Motors var en front-runner i oppfinnelsen av PCM. Sin pilot-programmet ble lansert i 1979, med en hybrid digital modell. Innen 1980, ble alle GMs programmer ved hjelp av mikroprosessor-baserte systemer. Som svar på den amerikanske Clean Air Act kravene i 1981, begynte GM biler til funksjonen en moderne mikroprosessor-basert system. I 1988 ble et datterselskap av GM, Delco Electronics, som produserer mer enn 28 000 PCMs per dag.
Programmerbare PCMs

En spesiell kategori av PCMs er de som er programmerbar . Programmerbare PCMs ikke har en fast oppførsel. Snarere kan de programmeres på nytt av brukeren. Nødvendigheten for programmerbare PCMs stammer fra biler som har gjennomgått betydelige ettermarkedet modifikasjoner (dvs. legge en turbolader, og legger til en intercooler, endre eksos-systemet, eller konvertere motoren å kjøre på alternativt drivstoff). Disse endringene krever en programmerbar PCM, som er operert av en laptop koblet til en USB-kabelen mens motoren er i gang.
Ytterligere forbedringer i den '95 Mustang 5,0

1995 Ford Mustang kan ha ytelsen forbedret i større grad enn ved å installere en ny PCM. Et nytt kit er tilgjengelig som inkluderer en PCM, en Ford Racing kald luft induksjon kit, en elektronisk gasskontroll (ETC) gasspedalen, Ford Racing mini-kraftdistribusjon blokk (PDB), en mass-air meter, og ny oksygen sensorer. Videre legger settet kompressor-spesifikke kjøling slanger og koblinger også. Settet er tilgjengelig fra mustangandfords.com.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133597.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance