Hvilke kjemikalier som brukes til å rense air condition-anlegg?

Selv er bil klimaanlegg lukkede systemer, har de fortsatt akkumulere forurensninger, hovedsakelig harsk kompressor olje. Fuktighet i systemet reagerer med oljen og danner slam som skaper etsende syre som spiser bort på metall passasjer, forårsaker kjølemediet lekkasjer og plugge små åpninger. Det meste av dette giftige gunk akkumuleres i systemets kondensator. Hvis kondensatoren allerede har små huller, er avgjørelsen fattet for deg: Installer en ny kondensator. Dersom kondensatoren er fremdeles levedyktig, er det kommersielle kjemikalier og prosedyrer for å skylle den dårlige ting ut av systemet. De fleste av disse kjemikalier blir brukt som et supplement til profesjonelt strøm spyling utstyr og krever demontering av air condition komponenter. Produsentens anbefalinger

Av de store bilprodusenter, bare Ford og General Motors anbefaler spyle en forurenset kondensator. Toyota og Chrysler godkjenner ikke spyling og anbefaler kondensator erstatning, i stedet. Ingen OEM eller ettermarkedet produsenten vil hedre sin garanti om et rengjøringsmiddel som ikke er godkjent for spyling air condition systemer er ansatt og skader kompressor eller andre komponenter.
Kjennetegn på Air Conditioning Flush

kjemiske flush bør oppløse slam, ikke skade systemkomponenter som O-ringer og tetninger, være trygt å bruke, tørker raskt og etterlater ingen rester. Det bør også møte kravene satt av US Environmental Protection Agency og Occupational Safety and Health Administration. Brems renere, motor avfettingsmiddel og forgasser renere er alle eksempler på forbindelser til ikke å bruke til å skylle en air condition-systemet.
HFCF-141B

Den mest utbredte akseptert klimaanlegget flush er HFCF-141B. En hydrochlorofluorocarbon løsemiddel markedsført under en rekke navn, blant Dura II Flush, er HFCF-141B en effektiv renere, fordamper raskt og etterlater ingen rester. Det er helt antennelig og vil ikke ruste gummipakninger og O-ringer.
Clear Flush

Ford godkjenner bruk av en flush markedsført under navnet Clear Flush. Det er en VSL338 terpenalkoholer løsemiddel effektiv på å fjerne olje og slam og kompatibel med alle typer kompressorer.
Bilder RX 11

chlorofluorocarbon-baserte løsemidler (KFK) som som R-11 ble brukt som air condition spyler i mange år med gode resultater. Til slutt ble det imidlertid R-11 utestengt som skadelig for ozonlaget. Nå er en hydrofluorocarbon-basert alternativ som heter RX 11 har blitt utviklet av Dupont. Som HFCF-141B, en annen hydrofluorocarbon flush, er RX 11 EPA-godkjent og et effektivt løsemiddel for å fjerne slam fra air condition-anlegg.
Mineral Spirits

Mineral ånder er en gammeldags og rimelig flush løsning, men har en rekke ulemper i moderne klimaanlegg. Residuet er meget vanskelig å fjerne fra systemet etter spyling og kan skade systemkomponenter over tid. White spirit er også brannfarlig og er hudirriterende.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133871.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance