Hvordan Chassis Dyno Knytter seg til Engine Dyno

For å måle bilens hestekrefter og dreiemoment, bil-tunere bruke en enhet som kalles en dynamometer, eller dyno for kort. Dynos har to hovedtyper: motoren dyno og chassis dyno. De er forskjellige i hvordan de fungerer, men utføre de samme grunnleggende funksjon. Motor Dyno Operation

For testing på en motor dyno, fjerne motoren fra bilen. Hektes motoren opp til en av flere forskjellige typer maskiner som måler kraft skapt ved motorens veivaksel ved å bevirke at motoren å styre en ekstern maskin. Den vanligste av disse enhetene er vannet brems dyno, som bruker en væske coupling å utføre arbeid på en pumpe som benyttes ved måling motorkraft.
Chassis Dyno Operation

En chassis dyno måler den faktiske mengden strøm bilen er å sette til bakken på hjulene. Du gjør dette ved å sette bilen på ruller, som spin i motsatt retning av bilens hjul, holder bilen på plass. Rullene måle hvor mye en gitt dreiemoment rpm skaper i et gitt utstyr. Kjøretøyets hestekrefter beregnes fra momentutgangsenden måling. Den største fordelen her er at dyno løp kan skje mens motoren fortsatt er i bilen.

Power Meter Forskjeller

Motor og chassis dynos tilbake annerledes makt tall fordi chassis dyno må også kompensere for kraften tapt gjennom bilens girkasse og andre drivverket komponenter. Motor dynos sies å måle makt "på sveiv," eller "på svinghjulet." For et chassis dyno, blir strømmen målt "på hjulene." Hjulet hestekrefter tallet vil alltid være lavere, men den nøyaktige andelen varierer bil til bil, og dyno til dyno.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133812.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance