Torque Converter komponenter

Brukt som en automatisk clutch system for automatiske girkasser, multipliserer en momentomformer dreiemoment produsert av bilens motor. Momentomformeren er plassert mellom motoren og overføringen og festes til svinghjulet, slik at det dreiemoment som skal overføres fra motoren til hjulene. Mange komponenter er ansvarlig for handlingen av konverteringsprogrammet. Pump Impeller

drevet av motorens veivakselen, skyver pumpeimpelleren overføring væske inn i turbinen. Impelleren er sveiset inne i converter. Når skovlhjulet roterer raskt nok, forårsaker sentrifugalkraften indusert av spinne fluidet å strømme fra løpehjulet til turbinen gjennom små hull i overflaten kalles skovlene.
Turbin

Automatisk overføring væske overfører kraften i motoren gjennom løpehjulet til turbinen. Turbinen er plassert inne i omformeren tilfelle men er ikke sveiset inn i den. Som overføring væske strømmer gjennom skovlene av løpehjulet, blir den skjøvet inn i hver sin motstående skovlene i turbinen, slik at den roterer i motsatt retning. Når turbinen har væske i det, spinning tvinger væsken og momentet i girkassen gjennom inngående aksel.
Stator

stator ligger i mellom pumpehjulet og turbinen. Roterer i samme retning som motorakslingen, kommer statoren inn i bildet først når impeller og turbinen roterer på ulike priser. Statoren fanger opp væsken som blir presset tilbake ut av turbinen og endrer dens retning for å strømme tilbake inn i viftehjulet. Når impelleren går fortere enn turbinen, oppstår dreiemoment multiplikasjon gjennom flyt av overføring væske gjennom skovler i statoren.
Andre komponenter

momentomformer inneholder mange sekundære komponenter. Disse komponentene inkluderer føringsringer plassert inne de radiale skovler i løpehjulet og turbin, den demper og lock-up clutch plassert langs siden av turbinen, en enveis clutch plassert under statoren, en turbin runner hub og thrust bearing plassert under turbin og en lock-up clutch alt innenfor torque converter saken. Disse komponentene hjelpemiddel i å konvertere og multiplisere dreiemoment fra motoren til overføring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133643.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance