Hvordan vet jeg om jeg trenger fem-Ohm høyttalere i bilen min

Bilstereo kommer i mange forskjellige typer. Avhengig av resultatet av bilstereoen, må den samlede innspill innrømmelse av høyttalerne for å legge opp til utgangen av stereo. Dette samspillet mellom input og output er en motstand mot dagens såkalte impedans. Måleenheten for impedans er ohm, og dens fordeling avhenger av ledninger. Det totale antall ohm høyttalerne kan håndtere må være lik det totale antall ohm stereo avgir. Du trenger
Phillips skrutrekker
multimeter
Vis flere instruksjoner
en

Ta stereo ut av bilen. Skru hver av radioens fire festeskruene fra dashbordet med en stjerneskrutrekker. Sakte løsne radioen fra dashbordet og lirke den ut, tar seg ikke å koble ledningene.
2

Slå på multimeter, og Drei programvelgeren til "Volt DC"-innstillingen. Null ut, eller "Reset", multimeter.
3

Sjekk radioens impedans. Finn klemmene på baksiden av stereoanlegget. Koble den røde (positive) klipp av multimeter til den positive porten på stereoanlegget. Koble den sorte (negative) klipp av multimeter til en nøytral stykke metall på dashbordet.
4

Sjekk hver høyttaler impedans. Koble den positive klipp av multimeter til den positive porten på høyttaleren. Koble den negative klippet på samme måte. Skriv ned lesing som gis av den digitale eller nål avlesning på multimeter.
5

Sjekk ledningene. I serien ledninger, går ledningen fra den positive porten på stereo til den positive porten på den første foredragsholder og fortsetter fra positive port til negative port fra høyttaler til høyttaler. Fra den siste taleren, går ledningen fra den negative port på høyttaleren tilbake til den negative port på stereoanlegget. Parallelt ledninger, går ledningen fra den positive porten på stereo og forbinder alle de positive speaker porter etter hverandre. En wire forbinder de negative havner på samme måte; ledningene aldri legger en positiv port til en negativ port
6

Beregn impedans distribusjon.. Hvis høyttalerne kobles i serie, må det totale impedans på høyttalerne matche opp med impedans på stereoanlegget, med en 8-ohm stereo, må du enten to 4 ohm eller fire høyttalere på 2 ohm. For parallell-ledninger, beregne impedansen ved å dividere impedans på en høyttaler med antall høyttalere. Derfor, med en 8-ohm stereo, trenger du to 16-ohms høyttalere. For parallelle kablede høyttalere med forskjellig impedans, beregne impedans på en høyttaler ved hjelp av den inverse impedans (en /impedans) og legge opp ohm på alle deltagerne.
7

Kontroller den totale antall ohm høyttalerne kan håndtere kamper opp med det totale antall ohm avgis fra stereo.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133803.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance