Kalibrerte måleinstrumenter

Kalibrert måleinstrumenter er finstemt enheter som bruker elektriske signaler eller fysiske mengder for å ta målinger. I tillegg er noen instrumenter avgir et frekvensområde, puls strøm eller puls område som en måleenhet. Næringene i nesten hver sektor av økonomien krever bruk av svært nøyaktige instrumenter for å evaluere spesifikke egenskapene til sine produkter eller prosesser. Kalibreringsprosedyrer medfører bruk av industri eller i laboratoriet standarder for å bestemme nøyaktigheten av disse verktøyene. Ofte fører langvarig bruk av kalibrert instrumentering til forvrengning og tap av nøyaktighet. Unøyaktige instrumenter må gjennomgå rekalibrering å møte godkjente kriteriene. Strømstyrke

amperemetre måle strøm i en krets i henhold til strømstyrken. Strømstyrken er hvor mye strøm en enhet trekker fra kraftlinjen. Amperemetre bestemmer også kretsens kontinuitet, som oppdager et åpnet eller lukket krets. En åpnet kretsen indikerer et avbrudd i strømmen av strøm, slik som en defekt bryter eller trådbrudd. Teknikere og fagfolk som representerer et bredt spekter av bransjer, inkludert elektrisk, bil-og elektronikkindustrien, bruke analoge og digitale amperemetre regelmessig. Den primære forskjellen mellom digital og analog amperemetre er at digitale meter har kapasitet til å måle svært små strømmer

Et amperemeter som viser en høy strøm betegner en av tre mulige tilstander:. En kortslutning, feil komponent eller en utilsiktet bakken. Motsatt kan en lav strøm reflektere høy motstand, et utladet batteri eller en dårlig forbindelse i kretsen. Et fravær av dagens signaler et tap av makt eller en åpen krets.
Ohmmetre

Teknikere bruker ohmmeters å analysere ledninger og feilsøke kretser. Instrumentene måles motstanden av komponenter til strømmen av elektrisk strøm. Den sjekker også for kontinuitet. En null lesing betegner en kort. Uendelig motstand eller motstand mellom positive og negative tråder, antyder en åpnet krets eller enhet. Readings som overstiger spesifikasjonene tyder på en defekt komponent eller høy motstand, slik som korroderte terminaler, brente kontakter eller løse forbindelser. Teknikere bør aldri koble dette instrumentet til drevne komponenter fordi det kan blåse en sikring eller skade en bil batteri. Tilgjengelig i analoge og digitale versjoner, analoge ohmmeters krever regelmessig kalibrering for å sikre nøyaktige målinger.

Elektroniske Calipers

Populær blant maskinister og toolmakers, kom elektroniske kalippere på markedet på slutten av 1970-tallet. Dette instrumentet ser ut som en passer med buede ben. Elektroniske kalippere produsere målinger for innvendig, utvendig og dybde. Enheten kan lese diameter eller tykkelse av tømmer, rør, skytevåpen boringer eller andre arbeider. Elektroniske kalippere kan også måle elementer konfigurert i høvler og dreiebenker. Instrumentet konverterer også opplesninger fra metrisk til engelsk og gir høye og lave grenseverdier varsler når det trengs. I tillegg elektronisk calipers overføre data til datamaskiner eller andre data-innsamling teknologi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133777.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance