Typer av Dynamometre

dynamometeret er en maskin som brukes for å bestemme dreiemomentet av en hvilken som helst maskin med roterende hjul. Dreiemoment er en hvilken som helst kraft som har en tendens til å forårsake rotasjon rundt en akse og er målt i omdreininger per minutt, ellers kjent som RPM. Under testingen blir et dynamometer koplet til en maskin mens måleren utøver en bruddlast for å beregne RPM. To hovedtyper av dynamometers er absorpsjon eller passive dynamometer og den universelle eller bilkjøring dynamometer. Absorpsjonen dynamometer brukes for kjøring formål samtidig som den universelle dynamometeret benyttes både for kjøring og absorpsjons-formål. Innenfor disse to kategoriene ulike typer dynamometers eksisterer for en myriade av applikasjoner. Vann Break Dynamometer

En av de viktigste typer dynamometers er motoren dynamometer. Et motordynamometer er koblet direkte til motoren på en bil for å måle dreiemomentet. Mens det er en rekke motordynamometer typer, de to mest populære er de hydrauliske og elektriske konfigurasjoner. Vannet pause dynamometeret er variasjon av den hydrauliske type. En pause vann er en absorpsjon dynamometer som det bare kan absorbere kraft og kan ikke drive en motor. Denne spesielle dynamometer er koblet til veivakselen av en motor og vann mates inn i apparatet. Et roterende blad inne i maskinen kjerner vannet og skaper den nødvendige bruddstyrken mot veivakselen. Kraften fra motoren bestemmes av den resulterende varmen fra reaksjonen. Jo mer vann sprøytet inn i dynamometer, jo større bruddstyrke.
AC og DC Dynamometre

En AC og DC er begge eksempler på elektriske motoren dynamometers. En DC dynamometer er ganske enkelt en likestrøms motor eller generator som omdanner energien skapt av veivakselen av en motor til elektrisitet. En AC dynamometer er rett og slett en vekselstrøm motor eller generator. Begge er universelle dynamometers som de både kan absorbere kraft og makt motoren. AC meter er state of the art og oftere brukes på racing motorer. DC meter er ikke flink til å måle og drive en racing motor som den er designet for motorer som kjører på lavere hastigheter. På grunn av dette, AC dynamometers er ekstremt dyre og bare noen få AC testing eksisterer i USA.
Eddy Current Dynamometer

virvelstrøm dynamometer er en type Chassis dynamometer. Det vil si, måler instrumentet den ikke vrir seg --- og den etterfølgende strøm --- generert av hjulene på en bil. Denne type dynamometer består av en kjerne av jern eller plate som roterer inne i et magnetisk felt. Den virvelstrømmer som senere blir generert fungere som bruddstyrke. Denne type dynamometer nødvendig med en ekstern kjøle-system for å spre varmen som genereres ved å bryte kraft mot anordningen som testes. En virvelstrøm dynamometer er en type absorpsjon dynamometer som det bare kan absorbere kraft og ikke drive en maskin.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133425.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance