Hva er hensikten med motorfester i et kjøretøy?

Bilen motoren er koblet til en rekke deler og rammen av kjøretøyet. Men hvis dette rammeverket var bare et spørsmål om muttere og bolter, vil du føle hver krukke, bank og bump bilen går over. Og motoren din ville trolig bryte den delen av rammen den sitter på svært raskt. Dette problemet er løst med bruk av motorfester. Disse delene bro over forbindelsen mellom motoren og bilen ramme og er en meget viktig komponent. Hva motorfester er For

motorfester som et redskap del er egentlig en veldig enkel design. I lekmann vilkår, innebærer den delen utgangspunktet vedlegg plater laget av metall med en gummi blokk mellom som fungerer som en pute eller isolasjon fra støt. Gummien stykke absorberer støt og vibrasjon metallplatene festet til gummilegemet bolten til bilens ramme og motorblokken. Ved å bruke dette isolert design, er sjåføren og passasjeren inne i bilen ikke påvirket av all den rystende og støy og vibrasjon overføring som kan ta plassen som motoren gjør sitt arbeid. Uten mounts, ville motoren vibrasjon og bevegelse gjør kjøringen svært ubehagelig.
Slitasje

motorfester, på grunn av overgrep de er satt gjennom, ikke er laget for å vare evig. Faktisk er det en del veldig billig i seg selv og forventes å bli erstattet etter 60000 miles eller så. Hva øke kostnadene forbundet med erstatning er mekaniker arbeid involvert, siden motoren må løftes for å ta ut og skifte motorfester.

Slitasje vil skje over tid i de fleste tilfeller. Forverringen vil være med en tåre i gummi delen av motor mount. Dette vil være merkbar som den tåre blir større og motorfester begynner å svikte. Når motoren beveger seg fra turtall og bremse ned, vil den fysiske vekten skiftende blitt åpenbart for en sjåfør som noe i stasjonen sensasjon synes å føle tape. Clunking eller en heavy-metal klikke er et typisk symptom på en motor mount feil oppstår.
Den Tegn på Avventer Failure

Når motoren mount helt svikter , kan et par mulige resultater oppstå. Den første er at gummiklossen separerer fullstendig fra den ene eller begge av metallplatene i den del. Motoren vil ikke falle til bakken, men det vil nå være i stand til å bevege seg betydelig som motorturtallet og stasjoner. Dette motorblokk vrir på i bilen rammen vil være svært merkbar, med uberegnelig banging og clunking lyder og vibrasjoner. Det vil være mest merkbar som belastningen på motoren øker (moment) eller akselererer (hastighet).

Neste svikt typen er motoren begynner å banke mot andre deler. En felles virkningen vil være motoren kollidere eller stanger inn i radiator eller tilhørende deler. I tillegg vil ulike koble deler til motoren bli trukket på eller vil bryte. Dette vil og kan inkludere belter, slanger, inntak og uttak manifolder og andre relaterte komponenter.

Tredje symptom vil være en svært overdreven mengde motor vibrasjoner forsterkes når motoren er sped opp eller økning i dreiemoment.

Damage

I alvorlige tilfeller kan eksosmanifolden være bøyd eller revet av fra motorblokk på grunn av en mislykket motor mount. På forhjulsdrevne typen kjøretøyer, vil styringen være betydelig påvirket. I noen ekstreme tilfeller motorblokken selv vil svinge langt nok til å skade andre bevegelige deler og forårsake kritisk kjøretøy svikt mens i bevegelse.
Reparasjon og kostnader
p Som nevnt tidligere , reparasjonsprosessen innebærer å ta ut de gamle motorfester og erstatte dem med splitter nye. Motorblokken må løftes for å ta vekten av de gamle festene. Dette kan gjøres enten ved å jekke opp motorblokken nedenfra (vær forsiktig så du ikke skader bunnpannen) eller ved hjelp av en motor heis og bære vekten ovenfra. Mesteparten av reparasjonskostnadene dersom betjent er forbundet med manuell arbeidskraft, som kan kjøre alt fra $ 60 til $ 100 i timen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133604.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance