Forskjeller i 5.7 og 6.1 Intake Manifold

Et inntak manifold er et system som er del av et kjøretøy motor. Mer spesifikt, hjelper en inntaksmanifold å fordele strømmen, brensel og luft hele kjøretøyet til bestemte komponenter. Fordi inntaksmanifold er en dannelse av rør som er festet til motoren, kan den kraft, brennstoffet og luften enkelt reise. Den 5.7 og 6.1 er to forskjellige størrelser av motorer som brukes i forbindelse med spesialiserte innsugsmanifoilene. Størrelse

5.7 og 6.1 viser til størrelsen på motoren. En 6.1-motoren er større enn en 5,7 motor. Dette bestemmes av kubikk inches. Hver motor kommer også med en spesialisert inntak manifold å matche motoren, derfor har den 6,1-motoren et større inntak manifold enn 5,7 motor. Inntaket manifold i en 6,1-motoren har en større diameter og kortere eksos løpere som gjør at gassen strømmer mye raskere.
Hestekrefter

Fordi en 6.1-motoren er større enn en 5.7 motor, en 6,1-motoren har også økt hestekrefter, samt kraftigere inntak manifold og eksosanlegg. Dette bidrar til innsugningsrøret til å flyte strøm gjennom hele kjøretøyet lettere og raskere. En 6.1-motoren får omtrent 12 hestekrefter mer enn en 5,7 motor. Ofte sportsbil entusiaster foretrekker 6,1 motorer fordi den oppdaterte motor /inntak manifold kombinasjon tillater føreren å gå på høyere hastigheter.
Historie

5,7-liter motorer startet produksjon i 1950 og vokste i popularitet på 1990-tallet, mens 6,1-liters motorer ikke kom inn i tilværelsen til det 21. århundre. Motorer som er 6,1 liter kan finnes i mange Jeep, Ford, Chrysler og Dodge biler. Motorer som er 5,7 liter kan bli funnet i noen General Motors biler, Dodge Challengers og Dodge Rams. Biler som 2011 Dodge Challenger er nå engang blir produsert med større 6,4-liters motorer. Både 5,7 og 6,1 motorer har spesialisert innsugsmanifoilene å håndtere et høyere nivå av distribusjon over hele bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133788.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance