Forskjellen mellom 2WD & 4WD Leaf Springs

bladfjærer er fjæringssystemer som kan finnes stort sett på eldre amerikanske biler og på dagens kraftige fire-hjulsdrevne kjøretøy. Bladfjærer tillate en bil til våren og feste til bilens deler som aksel, chassis eller ramme. Bladfjærer bidra til å balansere og dempe ride av kjøretøyet. Det er flere forskjeller mellom de vanligste fjæringssystemer med to-hjulstrekk og firehjulsdrevne biler. To-Wheel Drive Suspension Systems

Mens du finner bladfjærer i biler eldre enn 1985, to-wheel drive biler er nå oftest laget med enten spiralfjærer, multi-link suspensjoner, etterfølgende-arm suspensjoner eller MacPherson Strut suspensjon system, i stedet for bladfjærer. Dette er hovedsakelig fordi bladfjærer er mer heavy-duty enn andre suspensjon typer og er ikke nødvendig på mindre biler.

Spiralfjærer er wishbone-formede strukturer som gir to-hjulsdrevne biler med støtte. Spiralfjærer og multi-link hjuloppheng systemer er ofte funnet på biler som Audis. Løpende-arm suspensjoner støtter to-wheel drive biler med en arm-formet struktur som er koblet til foran på kjøretøyet. Den MacPherson Strut suspensjon systemet brukes i mange europeiske biler, og gir støtte med et kuleledd pivot struktur.
Firehjulstrekk Leaf Springs

motsetning til to-wheel -kjøretøy, de fleste fire-hjulsdrevne kjøretøy fortsatt bruke bladfjærer å gi nok støtte for større kjøretøy og tung last. Bladfjæren får navnet sitt fra de lag av metall som brukes til støtte, som er kalt blader. Tre typer bladfjærer brukes i firehjulsdrevne biler. Disse er den halvelliptisk bladfjær, kvart-elliptisk bladfjær og den tverrgående bladfjær. Den semi-elliptisk leaf våren er den mest brukte blad våren. En kvart elliptiske blad våren er halvparten av en semi-elliptisk blad våren. Begge er boltet til rammen og akselen. En tversgående bladfjær blir ofte festet til underrammen av et kjøretøy, og montert parallelt med akselen. I tillegg til firehjulsdrevne biler, er tverrgående bladfjærer også finnes på enkelte to-wheel drive kjøretøy, for eksempel korvetter, og kan være laget av glassfiber.
Vekt og oppretting

Vekt og justering spille en stor rolle i forskjellene mellom to-hjulstrekk og firehjulstrekk fjæringssystemer. Vekten av et kjøretøy er delvis bestemt av akslene. I en firehjulstrekk kjøretøy, solide foraksel veier mye mer enn i en to-wheel drive kjøretøy. Derfor er tunge bladfjærer som trengs for å holde bilen suspendert og avfjæret fra veien påkjenninger. Bladfjærer også bidra til å holde bilen på linje ved å holde hjulene på en solid aksen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133789.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance