Hvordan redusere bil klimaanlegget KFK

klorfluorkarboner (KFK) har en effekt på ozonlaget, og derfor er kontrollert av Environmental Protection Agency. Eldre biler kan ha air condition systemer utstyrt med en type kjølemiddel kalt HFK-12, som ikke lenger er lovlig å passe til biler, selv om det er lovlig å lade eksisterende systemer for biler med kjølemiddel. Hvis du vil redusere risikoen for miljøet fra bilens air condition-systemet, kan du ettermontere bilen å bruke en erstatning kuldemedium. Bytte fra HFC-12 til HFK-134a reduserer bilens effekt på global oppvarming. For nyere biler, vil se etter lekkasjer i systemet også hindre skade på miljøet fra nyere kjølemedier. Du trenger
Tekniker avgifter
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk hva året bilen ble produsert i. Før 1992, biler brukt KFK-12, et stoff som ikke lenger er tillatt å bruke i nye biler. Etter 1995, brukte alle bilene mer miljøvennlig HFC-134a. Biler laget mellom 1992 og 1995 kan også bruke den godkjente HFC-134a. Du kan identifisere hvilken type kjølemiddel som brukes i bilen ved å se på air condition etiketten under panseret.
2

Ta bilen til en sertifisert tekniker å ettermontere bilen hvis bilen din bruker den eldre HFC -12 kjølemiddel. En tekniker kan endre systemet fra klimaanlegget CFC-12 på en av flere godkjente substitutter. Disse erstatter inkluderer HFC-134a, R-406a og RS-24. Den EPA krever at alle teknikere som reparere eller service motorkjøretøy klimaanlegg å ha en sertifisering fra en EPA § 609 Technician Training og sertifiseringsprogrammet. En liste over godkjente sertifiseringsorganer kan bli funnet på EPA nettside.
3

Sjekk bilens garanti for å se om du bruker en alternativ kuldemedium fører til at garantien. Bilprodusenter anbefale bare HFC-134a for ettermontering biler som dette kjølemiddel møter kjøretøyets ytelse og holdbarhet spesifikasjoner.
4

Be den for å se etter lekkasjer i kjølesystemet før du utfører ettermontering prosedyren. Lekkasjer kan frigi KFK ut i atmosfæren og redusere effektiviteten av klimaanlegg. Visse områder av USA, slik som staten Wisconsin, krever teknikere for å se etter lekkasjer før etterfylling eller ettermontering et motorkjøretøy air condition-systemet. Spør teknikeren å se etter lekkasjer kan potensielt redusere de skadelige miljøeffekter av kjølemedium (godkjent og utgått) brukes i bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133824.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance