Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hyundai Sonata olje endre Instruksjoner

Oljeskift i en Hyundai Sonata er en grei oppgave som bør utføres hver 3000 miles. Oljen gir smøring og kjøling for motoren. Varmeoppbygning kan føre olje til å miste sin viskositet og bryte sammen. Ved oljeskift er det viktig å skifte olje filter. En gammel filter kan forurense nye olje-og forårsake skade på motoren nedover veien. Du trenger
Stikknøkkel
Socket satt
Drensvannsoppsamler
Nytt olje filter
5 liter olje
Vis flere instruksjoner
1 < p> Sørg for at bilen er parkert på et flatt underlag. Plasser en renne pannen under motoren.
2

Finn bunnpannen rett under motoren. Bunnpannen vil være helt nederst.
3

Skru ut bunnpluggen på forsiden av bunnpannen med en pipenøkkel. La all oljen renne ut i bunnpannen. Stram tappepluggen tilbake i bunnpannen med en pipenøkkel.
4

Finn oljefilteret foran motoren. Det vil være en cut-out i den beskyttende skjold der oljefilteret ligger.
5

Skru av oljefilteret med en stropp skiftenøkkel. La oljen renne ned i bunnpannen. Plasser det gamle filteret inn med spillolje.
6

Spre en perle av olje rundt toppen av det nye oljefilteret med pekefingeren. Fyll oljefilteret med frisk motorolje. Skru filteret på filterhuset for hånd. Åpne ikke skiftenøkkel stramme, noe som kan ødelegge gjengene på filteret eller filterhuset.
7

panseret for tilgang til motorrommet. Skru av oljelokket på toppen av motoren.
8

Hell i tre liter motorolje. Trekk motoren peilepinnen ut av peilepinnerøret og tørk den ren. Skyv peilepinnen tilbake i peilepinnerøret. Trekk tilbake og se på motoroljen. Hvis oljen på peilepinnen stopper ikke mellom de to merkene på peilepinnen, hell i en halv liter olje og kontroller nivået igjen. Ikke fyll for mye.
9

Start bilen og la den gå i fem minutter. Snu bilen av og kontroller oljenivået igjen. Legg en halv liter olje om nødvendig. Sikre olje-cap er tilbake på motoren og panseret er lukket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132839.html

Previous:
Next:

oljeskift