Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Motor Oil Typer for SG og SE

En motor vil raskt Self Destruct uten olje. Imidlertid har oljen i motoren er ikke nok. Du må ha riktig olje for å sikre motoren lang levetid. Sammensetningen av motorolje er alltid i utvikling som nye funn blir gjort, slik at de definerte klassifiseringer følge etter med utviklingen av oljekvalitet. The American Petroleum Institute (API) definerer spesifikasjoner for motorolje, for eksempel SG eller SE. Motor olje produsenter, i sin tur, label beholdere med olje-rating. Foreldet spesifikasjoner

i 2010 API sier at de klassifiseringer av SG og SE er foreldet. Dette er på grunn av den kjemiske utvikling i oljer. Som kjemikere gjøre nye funn, er de gamle oljer fases ut. For eksempel fortykket utdaterte oljer opp i kaldt vær. I 2010 er dette ikke lenger tilfelle med bruk av moderne tilsetningsstoffer. Oljer med klassifiseringen av SG og SE er foreldet teknologi.
Uegnet

API advarer at noe olje med en klassifisering av SE ikke bør brukes i motorer bygget etter 1979. Videre kan SG-klassifisering ikke brukes i motorer gjort før 1993. Den anbefalte riktig olje til bruk for alle bensinmotorer i noen år, er klassifiseringen SM. For motorer laget 2001 og før, er klassifisering SJ akseptabelt. For motorer laget 2004 og før, er klassifisering SL akseptabelt.
Produsentens anbefalinger
p Hvis du er usikker på hva slags klassifisering er egnet for motoren din, den opprinnelige produsenten har anbefalt olje for hver bestemt motor. Hvis motoren er under garanti, kan bruke feil klassifisering garantien ugyldig. Husk API sier at enhver olje med en SM klassifisering er egnet i alle bensinmotorer. For dieselmotorer, er andre klassifiseringer av olje anbefales.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132947.html

Previous:
Next:

oljeskift