Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan erstatte en Lumina toppakning

Chevrolet produserte Lumina 1990-2000. Tilbys i sedan, coupe og minivan versjoner, hadde det en standard 3,1-liters V6-motor. Over tid kan du ha et problem med bilens toppakning på grunn av slitte deler, defekt pakning eller en overopphetet motor. Ved utskiftning av toppakning i Lumina, de fleste av delene i nærheten av den øverste seksjon av motoren trenger for å komme ut, da hodet pakning ligger mellom topplokket eller motorblokken. Du trenger:
Drensvannsoppsamler
Wrench
Ratchet og socket
skrutrekker
Kjølevæske
Toppakning
åtte nye Topplokksboltene
Momentnøkkel

Vis flere instruksjoner
en

Kontroller at Lumina er motoren er kald før du arbeider på kjøretøyet. Slipp drivstoffsystemet press. Planlegg en pan under motorolje avløp pluss å tappe ut oljen og plassere en ren pan under radiatoren mops og tømme kjølevann. Løsne batterikablene fra terminalen.
2

Skriv navnet på hver del på en tag eller stykke tape og plassere den på hver av de øvre motordeler for å hjelpe med identifikasjon når du setter sammen. Koble fra, unlatch, ta av eller gli av deksler, caps, ledninger, belter og sammenstillinger, inkludert spjeldhus luftinnløpskanal, den øverste delen av luftfilter, tennplugger, lavere inntak manifold og topp inntak manifold.


3

Løsne de ulike rør, inkludert øvre radiator slangen, brems booster vakuumrør, lavere radiator tube, fordamping utslipp beholder tube og inntak luft bypass ventil tube.
4

Koble de elektriske kontaktene, inkludert radiator fan bryter kontakten, kjølevæske temperatursensor kontakt, inntakslufttemperatur kontakt, veivaksel posisjon sensor kontakten og resirkulering av eksosen ventil kontakt.
5

Sett motoren til øvre dødpunkt ved samkjøre veivakselen markedet med kamaksel skivene. Glide timing belte av bilen og ta ut kamaksel skivene.
6

Løsne Topplokksboltene i motsatt stramme sekvensen med en skiftenøkkel. Bolten tall som ligger på øverste nivå for den stramme sekvens på en Lumina med en 3,1-liters motor inkl 6, 2, 3 og 7. De nederste nivå tallene inkluderer 5, 1, 4 og 8. Hev topplokk fra kjøretøyet.
7

Tørk og rengjør parring og topplokk overflater. Se etter forringelse og skade. Senk den nye pakningen på motorblokken. Juster med guiding plugger for å sikre riktig posisjon. Plasser tråden sealer på de nye bolter. Trekk til nye bolter til 37 fot-pounds og slå en ekstra 90 grader.
8

Sett komponentene i Lumina. Undersøke bilen for lekkasjer. Vær oppmerksom på koder for identifikasjon foreslår. Noen deler inkluderer rocker arm cover, akselerator, en spjeldhus luftkanal og manifolder.
9

Refill motoren oljereservoar og motorolje avløp. Koble batterikabelen. Starte bilen og la motoren gå i fem minutter. Sjekk for lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133256.html

Previous:
Next:

oljeskift