Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er Motor Oil alternativer som brukes i biler?

Motors trenger olje for å kjøre, og standard motor olje vi har brukt i år er laget av fossilt brensel. Olje produsenter har vært under ild for de stigende kostnadene for produkter laget av fossilt brensel og siste oljesøl som skader miljøet. Dette har ført til at mange bedrifter til å søke alternative måter å produsere miljøvennlig motor olje. Etanol

Siden USA erklærte sin intensjon å redusere sin avhengighet av utenlandsk olje, de vanlige bensin amerikanerne satt i sine biler inneholder minst 10 prosent etanol og andre karakterer har mye mer. Med mindre rett type motor olje brukes, kan motordeler bli oksidert fra syrer dannet av etanol. En spesiell type olje som kalles Lubrilon er solgt til auto deler butikker for å beskytte motordeler mot skader fra drivstoff som inneholder etanol. Lubrilon ble opprinnelig formulert som en motor behandling.
Plant-baserte olje

Et økende antall forskere eksperimenterer med vegetabilske oljer for å se om disse stoffene kan brukes som substitutter for motorolje. En spesialist på Colorado State University Cooperative Extension hell brukes rapsolje til å gjøre et smøremiddel som har bedre utslippskrav enn tradisjonell motorolje. Selv om mange land rundt om i verden bruker raps motorolje, og noen stater i USA er i forhandlinger for å bruke olje i statseide biler, er ikke raps ennå ikke allment akseptert som en motor olje erstatning. Bilprodusenter krever eierne til å bruke olje godkjent av American Petroleum Institute for å opprettholde garantien beskyttelse. Siden rapsolje er en plante-basert olje i stedet for et petroleumsprodukt, har API ikke sertifisert det.
Animal-baserte olje

Green Earth Technologies har vært å selge to-og fire-takts 10W30 olje for bruk i små traktorer og gressklippere under navnet "G-Oil". API har sertifisert denne biologisk nedbrytbar olje, som er laget av fett igjen fra slakting av oksekjøtt, og innvilget et segl som indikerer at G-Oil sparer energi. Dette dyret-baserte olje er solgt til en rekke nasjonale auto deler butikker og flere store hjem-forbedring kjeder.
Coconut Oil

En entreprenør på South Pacific Island Vanuatu bruker ren kokos olje i stedet for petroleum i litt modifiserte dieselmotorer. Kokos olje er et miljøvennlig drivstoff som ikke produserer svart røyk og koster mindre enn tradisjonell diesel. Operatører av mini-busser på øya som brukte en blanding av kokos olje og diesel måtte begynne å betale høyere skatter for å bruke et drivstoff blanding, men ren kokos olje er ikke gjenstand for skatt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133133.html

Previous:
Next:

oljeskift