Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er årsakene til Mørkere i Automobile motorolje?

Ken Deemer, et uavhengig olje Jobber og bidragsyter til Oljer og Lube nettside, forteller at motorolje har mange viktige funksjoner. Først og fremst som et smøremiddel, minimerer motorolje friksjonen av bevegelige deler. Olje i god stand kjøler også de bevegelige deler, både med redusert friksjon, og også ved å absorbere generert varme og flytte den et annet sted hvor det kan trygt forsvinne. Smøreolje beskytter motorens sensitive bevegelige deler ved å opptre som en sel i områder med potensiell forurensning, og ved kjemisk nøytralisere etsende væsker. Men er formørket olje fortsatt i god nok stand til å gjøre alle disse vitale jobber? Svart Oil

Ifølge Deemer, har oljens farge absolutt ingen effekt overhodet på sin evne til å fungere som en motor smøremiddel. Deemer angir at alle oljer, spesielt i dieselmotorer, vil bli svart etter en svært kort driftsperiode. Dette skjer fordi oljen absorberer sot og forbrenning generert forurensninger. Vaskemiddel motor olje er laget for å rense motoren ved å fange sot, noe som hindrer den fra å akkumulere og danner slam. Olje er ment å bli skitten som det gjør sitt arbeid. Selv om du trenger å være opptatt av samlede olje forurensning, fargen er rett og slett ikke en pålitelig indikator for graden av det.
Oil Analysis

Deemer fastholder at eneste måten å fastslå olje forurensning er nøyaktig gjennom en spektrografisk analyse. En slik analyse viser at viskositeten av oljen, andelen av brennstoff, vann eller glykol forurensning, og mengden av slitasjemetaller, målt i deler per million. Foruten å måle olje levedyktighet, kan olje analyse indikerer kritisk komponent sammenbrudd eller unormal slitasje. Kommersielle transitt selskaper og last dumpere regelmessig bruk olje analyse for å opprettholde olje kvalitet samtidig minimere unødvendige oljeskift. Syntetiske motoroljer kan ofte utføre optimalt for tusenvis av miles, så lenge motoren forurensning er riktig minimert. Olje analyse er tilgjengelig for en moderat kostnad for private forbrukere.
Forebygge forurensning

bilens motorolje er underlagt forurensning fra tre ulike kilder.

Internt bære metall former som metalldeler kontakten under motoren, skaper metallspon. Høyere kvalitet olje minimerer dette direkte kontakt, og i sin tur minsker slitasje metaller.

Forurensning er også forårsaket av eksterne luftbårne kilder, som rusk og forbrenning. Begge kan komme inn i motoren gjennom luftinntaket. Et luftfilter beskytter luftinntaket, blokkerer dette rusk. Michael Kaufman av Car elendige fraråder tradisjonelle papir filtre, og foreslår å bruke et skum luftfilter i stedet.

Kaufman fastholder at skum filtre ligger tett, i motsetning løstsittende papir filtre. Skumfiltrene tillate luft gjennom lett, men felle noe større enn 5 mikron, i motsetning til papiret de som vanligvis ikke kan filtrere noe mindre enn 20 mikrometer. Ifølge Kaufman, er mer enn 50 prosent av motorslitasje forårsaket av partikler som er små enn 20 mikron.

Tillegg trenger en skum filter aldri erstatte, men kan i stedet bli renset og oljes en gang i året.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133103.html

Previous:
Next:

oljeskift