Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endre Motor Oil på en 2001 Volvo S40

The S40 begynte sin produksjon liv i Europa i 1995, men kom ikke frem i USA frem til 2000 årsmodell. 2001 modell år S40 - Volvos luksus sedan - kom utstyrt med en 1,9-liters turboladet firesylindret motor som produserte 160 hestekrefter. Volvo anbefalte oljeskift i turbomotor minst hver 7500 miles. Til tross for motorens høyteknologiske systemer, oljeskift i 2001 S40 er en relativt grei oppgave. Du trenger
Floor jack
Jack står
Drensvannsoppsamler
Kombinasjonsnøkkel satt
Clean, lofri kluter
New kobber tappepluggen vaskemaskin
Vridmomentmejsel
Six-punkt socket set
Ratchet
86 mm oljefilter cup
6 qts. API-sertifisert 5W-30 motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Drive Volvo S40 i ca 10 minutter å varme opp oljen, og parkere bilen på et flatt underlag.
2

Åpne S40 panseret og ta av oljepåfyllingslokket, som ligger på midten av ventilen dekselet, ved å skru den og trekke den fra motoren.
3

Løft fronten på bilen, ved hjelp av et gulv jack, og stillingen bukker under S40 er hjelperamme. Senk Volvo på bukker.
4

Crawl under fronten på S40, og finne bunnpannen på bunnen av motoren. Plasser en renne pannen under tappepluggen i bunnpannen. Løsne tappepluggen, ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel. Legge hånden med en ren, lofri klut for å beskytte den mot varm olje, og fortsette å løsne bunnpluggen for hånd. Gang helt løs, raskt trekke pluggen fra bunnpannen.
5

La all oljen renne fra pannen til bare treg drypper av olje kommer fra bunnpannen. Trekk kobber skive av pluggen, og rengjør dreneringsplugg er tråder, med en ren, lofri klut. Sett inn en ny kobber tetningsskive på tappepluggen, og hånd-trekk til tappepluggen i avløpet pannen. Stram tappepluggen til 26 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en seks-punkts kontakten.
6

Slide mot passasjersiden av bilen og fjerne boltene som fester plast sprutbeskyttelse under motor, bruker en skralle og socket. Trekk splash vakt ned, utsette oljefilteret bak det. Plasser renne pannen under oljefilteret. Løsne oljefilteret med en skralle og en 86 mm oljefilter cup. La all oljen renne fra filteret, og ta ut filteret for hånd. Plasser filteret i avløpet pannen.
7

Tørk eventuelle rester av olje filter montering overflaten og oljefilter stud på motoren med en ren, lofri klut. Plasser en liten mengde ny 5W-30 motorolje på fingrene, og frakk O-ringen på undersiden av et nytt oljefilter med denne oljen. Stram oljefilteret på oljefilteret stud før O-ringen kommer i kontakt med olje filter-underlaget. Stram oljefilteret til 19 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 86 mm oljefilter cup. Sett splash vakt tilbake på plass og stram sine festeboltene med en skralle og socket.
8

Hev S40 av jack stands, ved hjelp av et gulv jack, og trekk bukker ut under bilen . Senk Volvo til bakken.
9

Sett inn en trakt i olje filler hullet og hell 5,7 qts. av API-sertifisert 5W-30 motorolje i motoren. La oljen bosette i ca 3 minutter. Trekk motoren peilepinnen ut av motoren, og tørk av olje utenfor enden av pinnen med en ren, lofri klut. Sett peilepinnen inn peilepinnen røret og fjerne det igjen. Kontroller at oljenivået er nær eller litt over den øverste linjen på peilepinnen. Tilsett mer olje om nødvendig.
10

Sett peilepinnen inn peilepinnen tube. Fjern trakten fra olje filler hullet, og skru av oljepåfyllingslokket inn i påfyllingshullet. Start S40 motor, og la den gå på tomgang i 2 til 3 minutter - sjekk for oljelekkasje som det idles. Stenge S40 motor av. La oljen bosette i ca 3 minutter. Fjern peilepinnen og tørk av olje peilepinnen, med en ren, lofri klut. Sett peilepinnen, og fjerne det igjen. Kontroller oljenivået er mellom de to linjene på den nederste delen av peilepinnen. Tilsett mer olje om nødvendig.
11

Sett en trakt inn i et tomt olje flaske, og hell gammel olje fra renne pannen inn i det tomme flasken. Når flasken er full, fjerne trakten og lukk flasken hatten. Gjenta dette trinnet til du overfører all gammel olje fra avløpet pannen inn i de tomme flasker. Ta flaskene med olje og det gamle oljefilteret til en brukt olje-gjenvinningsstasjon. Noen auto deler butikker tar gammel olje gratis.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133358.html

Previous:
Next:

oljeskift