Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

2002 Ford Explorer Oil Specs

The Explorer erstattet Bronco II som Fords mellomstore truck-basert sport utility vehicle i 1991. I motsetning til sine to-dørs forgjenger, kom Explorer i både to og fire-dørs versjoner. I 2002 var Explorer fullstendig redesignet og var tilgjengelig med seks eller åtte-sylindrede motorer og to eller firehjulstrekk. En tredje seterad var valgfritt for første gang. En fem-trinns manuell girkasse var standard på de to-dørs versjon, mens en fire-trinns automatisk girkasse med overdrive var standard på de fire-dørs Explorer. For å holde en Explorer problemfri bruk, må bruken av de riktige typer smøreoljer må overholdes eller skade på de mekaniske systemer kan oppstå. Motor

riktig motorolje for sekssylindrede Explorers er motorcraft SAE 5W30 Super Premium Motor Oil. Ford delenummer for dette produktet er XO-5W30-QSP. Ford spesifikasjonen for den type olje som trengs hvis shopping for merker andre enn motorcraft er WSS-M2C153-G med en API-sertifisering etiketten. De åtte-sylindrede Explorers samtale for motorcraft SAE 5W20 Super Premium Motor Oil med en XO-5W20-QSP delenummer. Spesifikasjonen for denne oljen er WSS-M2C153-H med en API-sertifisering etiketten.
Automatic Transmission

manuell girkasse utstyrt Explorers bruk motorcraft Mercon V ATF automatgir væske med en del antall XT-5-QM. Hvis shopping for andre merker av væske, sørg for at den er merket Mercon V, som andre Mercon spesifikasjoner er ikke kompatible og kan skade girkassen. Ifølge 2002 Ford Explorer Eiers Guide, bør Mercon og Mercon V aldri blandes.
Manuell girkasse, Servostyring og overføre saken

manuell girkasse utstyrte biler bruker motorcraft Mercon Multi-Purpose automatisk ATF automatgir væske som har en del flere QT-2-QDX. Se etter en spesifikasjon av Mercon når du handler for merker andre enn motorcraft. Denne væsken ikke bare kan brukes i manuell girkasse, men servostyring reservoaret og overføring tilfelle i firehjulstrekk Explorers samtale for denne samme væsken.
Aksler
< p> Bakakselen bruker motorcraft 75W-140 High Performance Syntetisk bakaksel Glidemiddel med en del antall F1TZ-19780-B. Tilsvarende bør oppfylle en standard av WSL-M2C192-A. Aksler med limited slip differensial bruke samme olje, men du må legge til fire gram av motorcraft Additive friksjonsmodifikator med en del antall C8AZ-19B546-A, også. Spesifikasjonen for tilsvarende merker av olje additiv er EST-M2C118-A. Forakselen i fire-hjulstrekk bruker motorcraft SAE 80W-90 Premium bakaksel Glidemiddel med en del antall XY-80W90-QL. Spesifikasjonen er WSP-M2C197-A.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132897.html

Previous:
Next:

oljeskift