Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva gjør 5W-40 i Motor Oil Mean?

Motor olje gir smøring til bilens motor, holde bevegelige deler fra overoppheting på grunn av friksjon. Det har også overfører varme fra forbrenningssyklusen, bidrar til å holde motoren ren ved å suspendere forbrenning og beskytter motoren mot oksidasjon. Lufttemperatur og den interne temperaturen å kjøre motoren påvirke hvor godt en motor olje utfører disse funksjonene. Forstå en olje vekt, eller viskositet, er nyttig i å velge en olje som er egnet for kjøreforholdene du forvente å møte. The American Petroleum Institute sertifisering Mark

En kan av bilbransjen motor olje vil normalt ha to etiketter. Den første er American Petroleum Institute sertifisering mark eller "stjerneskudd". Dette merket viser at oljen har møtt nåværende motor beskyttelse og drivstofføkonomi standarder som er fastsatt av International Standardization og godkjenning Committee, som er et joint venture mellom amerikanske og japanske bilprodusentene.
The American Petroleum Institute service Symbol

API symbol, også kalt "smultring", er den andre etiketten på en boks med motorolje og består av tre deler. Den øvre mest delen av tjenesten symbolet angir API-kategori innenfor der oljen faller: "S" for bensin eller "service" motorer, og "C" står for diesel eller "kommersielle" motorer, den "S" eller "C "vil bli fulgt av et annet brev, som API-oppdateringer med jevne mellomrom for å holde deg oppdatert med de skiftende behovene til nye bilmotorer, den siste kategorien er" SN ", som ble introdusert i oktober 2010, og identifiserer motor olje som egnet for biler produsert i 2011 eller tidligere.

Den midtre delen av smultring indikerer Society of Automotive Engineers viskositet, eller vekt rating, av oljen. Den nedre delen av etiketten identifiserer oljen som ressurs eller energi bevaring.
Hva Tallene indikerer

De to tallene i 5W-40 angir vekt eller viskositeten av motorolje som testet av SAE. Viskositet er definert som en væske motstand mot strømning: Jo høyere tall, jo høyere væskens motstand mot strømning, eller jo tykkere fluidet. Oljer med to tall, for eksempel 5W-40, er multi-grade oljer, viser de egenskapene til en olje med en viskositet vurdering av 5 på null grader Fahrenheit og egenskapene til en olje med en viskositet rating på 40 til 212 grader Fahrenheit . "W" indikerer at det første nummeret er "kald" eller "vinter" rating.
Hvordan One Olje kan ha to Viskositet Ratings

Olje reagerer på temperatur ved jevning når kald og tynning når den er varm. Single-grade oljer, de med et enkelt rating fra SAE, vil enten være for tykk til å smøre en motor når det er kaldt, eller bli for tynn som motoren når driftstemperatur. Olje produsenter introdusere tilsetningsstoffer til en tynn base olje som forårsaker en 5W-40 olje for å opptre som en enkelt-grade olje med en fem vurdering når det er kaldt, men da som oljen varmes opp det fungerer som en single-grade olje med en 40 vurdering .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133359.html

Previous:
Next:

oljeskift