Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Fordeler og ulemper ved motorolje Tilsetningsstoffer

Det var en tid da motorolje var rett og slett motorolje. På 1930-tallet begynte olje produsenter å legge voks modifikatorer til base olje for å håndtere voks rester. Dagens mest motor oljer inneholder mange tilsetningsstoffer og etter-olje tilsetningsstoffer og behandlinger er også tilgjengelig. Det er tre viktigste formålene for bruk av tilsetningsstoffer, beskytte overflater av motordeler, forbedre ytelsen til olje og forlenge levetiden på oljen. Viskositet indeksforbedrere

Pure base olje har en enkelt vekt eller viskositet. Viskositet er motstanden av et fluid å strømme. Jo høyere viskositeten tall, jo mer motstandsdyktig oljen å strømme, eller jo tykkere det er. Multi-grade oljer har additiver omtales som viskositetsindeksforbedrere forbedringsmidler. Disse tilsetningene føre multi-grade oljer med viscosities eller vekt 10W-40 å være noe tykkere enn 10 vekt olje ved null grader Fahrenheit og ingen tynnere enn en 40 vekt olje ved 212 grader. Det er to ulemper for viskositetsindeks forbedrer. Den første er at de ikke er smøremidler. Jo større forskjellen i de to tallene i multi-grade oljer, forbedringsmidler den mer viskositetsindeks er det i oljen, noe som betyr at det er mindre selve oljen. Den andre ulempen til viskositet indeksforbedrere er at de har en tendens til å bryte fra hverandre under press for å bli tvunget gjennom en motor som går. Med hver ødelagte VII molekyl, mister oljen litt av dens viskositet ved høye temperaturer.
Surface Beskytte Tilsetningsstoffer

Fordelene med noen motor olje tilsetningsstoffer er at de beskytter metallveggene av motoren, særlig når oljens smørende film bryter ned. Anti-slitasje agenter beskytte mot friksjon og motor anfall. Sink og fosfor forbindelser blir ofte brukt som anti-slitasjemidler. Andre inkluderer fosfor-og svovelforbindelser. En ulempe med svovel additiver er at de kan ha negativ innvirkning på drivstofføkonomi og skade katalysator. Vaskemidler i motoroljen hemme rust og avleiringer og fjerne noen solide innskudd. Dispergeringsmidler holde faste partikler i suspensjon, slik at de ikke danner et slam. Noen tilsetningsstoffer tjene begge funksjonene til vaskemidler og dispergeringsmidler. Noen vaskemiddel tilsetningsstoffer kan arbeide mot andre tilsetningsstoffer som brukes for å redusere friksjon. Visse vaskemidler og dispergeringsmiddel tilsetningsstoffer kan indusere skumming og avleiringer ved høye temperaturer.
Resultatutvikling Forbedre Tilsetningsstoffer

viskositet indeksforbedrere faller inn under denne kategorien av tilsetningsstoffer. Selv med bruk av VIIs, inneholder motorolje voks som kan forårsake olje å tykne, så helle punkt depressiva er lagt til olje for å holde voks fra stivnet, slik at det å helle og flyte lettere ved kaldere temperaturer.


Oil Livet Utvide Tilsetningsstoffer

Oil har en tendens til å skumme som veivakselen roterer gjennom den. Skum ikke smøre ikke så effektivt som flytende olje, så skumdempere legges som reduserer overflatespenningen å kollapse boblene. For mye skum inhibitor tilsetningsstoff kan ha motsatt effekt og fremme skumming. Med moderne motorer som opererer ved stadig høyere temperaturer, er det fare for motorolje oksiderende og dermed jevning. Antioxidant tilsetningsstoffer bremse eller hindre denne prosessen ved å rotne peroksider.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133362.html

Previous:
Next:

oljeskift