Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er forskjellen mellom 5W30 og 10W30 olje?

Motor olje brukes til å smøre de indre delene av forbrenningsmotorer i et bredt spekter av applikasjoner. Det hjelper kontroll temperatur og tillater bevegelige deler til å fungere uten å generere for mye friksjon og slitasje. Noen oljer kan også fungere som vaskemidler for å fjerne forbrenning forekomster som ellers kan svekke motorytelsen. Motorolje er klassifisert i karakterer etter sin tykkelse eller viskositet. Endring av olje regelmessig med karakteren anbefalt av produsenten er en viktig del av riktig motor vedlikehold. Olje klassetrinn

Oils er gruppert i karakterer i henhold til viskositet retningslinjer fastsatt av Society of Automotive Engineers, eller SAE. Viskositeten av oljen viser til sin indre resistens mot deformasjon, eller motstand mot strømning. Viskositet er målt i multipler av 5 0-60, fra lav viskositet til høy: 10W, 15W, 20W, etc. W knyttet til noen av disse rangeringene står for vinter, fordi SAE rangeringer ta hensyn til viskositet motorolje i kald-start scenarier.
Enkel vs Multi-Grade Oil

Fordi de fleste biler er operert under forskjellige forhold, kan en enkelt type olje ikke tilby den ideelle viskositet kjennetegn for å beskytte vitale motordeler på forskjellige temperaturområder. Ingeniører har adressert dette problemet ved hovedsakelig å kombinere flere graderinger av olje i én formulering. Spesielle polymere additiver anvendes for å gi oljen forskjellige viskositetsegenskaper, og disse oljer er vanligvis betegnet med to tall: 10W30, 5W30, osv. Det første tallet refererer til viskositeten når kald, og det andre tall refererer til viskositeten når den er varm.

Applications

Multi-grade oljer bidra til at motorene er fullt beskyttet mot friksjon og slitasje over et bredt spekter av temperaturer. De er rangert med samme viskositet skala som singel vekt oljer: 5W30 ville være en "tynnere" olje enn 10W30 ved kalde temperaturer, for eksempel, og vanligvis ville varme opp til den samme viskositet som motoren varmes opp. Bruker 5W30 heller enn 10W30 ville dermed ha nytte av økt smøring i kaldt-start forhold, og det ville være den foretrukne oljen for de som bor i kaldere klima.
New Developments

De fleste nyere biler produsert i USA er utstyrt med motorer formulert for relativt tynnere olje enn det som ble brukt tidligere. Dermed kan en ny bil i 2011 angir 5W20 stedet for 10W30. Denne forskjellen skyldes primært forbedringer i maskinering og materialteknologi, som gjør at motorene skal monteres sammen med strammere bærende klaringer som motstår slitasje mye bedre enn tidligere. Ved hjelp av "tynnere" oljer gir bedre drivstofføkonomi også, noe som er en viktig faktor i en tid med stadig økende drivstoffpriser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133335.html

Previous:
Next:

oljeskift