Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Olje Endre Instruksjoner

En av de beste tingene du kan gjøre for å hjelpe bilen til å kjøre effektivt, er å endre motorolje. Det tar omtrent en halv time og bruker noen vanlige verktøy, men er veldig lett å gjøre, selv for en nybegynner. Motor olje brytes ned over tid og mister sin evne til å fullstendig smøre bevegelige deler i motoren. Bytte av olje bidrar til å beskytte disse delene og kan gjøre motoren din varer lenger. Du trenger
Riktig klasse og mengde motorolje (se bruksanvisningen)
Skiftenøkkel
Olje filter
Olje filter skiftenøkkel
oljeavtappingsbeholder
Gamle aviser

Vis flere instruksjoner
en

Fjern oljepåfyllingslokket fra toppen av motoren for å unngå å bygge opp et vakuum når den gamle oljen renner ut.
2

Lokaliser heksagonale bunnpluggen på undersiden av bunnpannen, en lang, sylindrisk panne på undersiden av motoren. Plasser en bred pute av aviser for å få drypp og oljen renne pannen rett under pluggen
3

Bruk skiftenøkkel til å skru pluggen -. Det kan ta litt kraft om oljen har ikke blitt endret på en stund. Husk å slå av fastnøkkel til venstre. Oljen vil begynne å strømme ut. Prøv å ikke slippe bunnpluggen i oljen renne pannen som det vil være vanskelig å fiske ut senere. Sett den til side i stedet.
4

Når oljen er ferdig drypper ut av bunnpannen, skyv din oljeavtappingsbeholder under oljefilteret. Det er en sylindrisk kan om tre inches i diameter som er laget av en lys farge - hvit, oransje, eller noe lignende. Bruk olje filter skiftenøkkel for å fjerne det.
5

Bruk ny olje til lett Smør gjengene på tappepluggen før threading den tilbake i hullet på undersiden av bunnpannen når oljen helt avløp fra motoren. Bruk skiftenøkkel for å sørge for at det er stramt.
6

Påfør et tynt lag med olje på gjengene på det nye oljefilteret og gummipakning før tre den på plass. Du trenger ikke oljefilteret skiftenøkkel for denne jobben - hånd innstramming vil være fint
7

Hell mengden olje anbefales i brukerhåndboken i oljen filler hullet på toppen av motoren. . Tillate litt tid for oljen å sive inn i bunnpannen før du sjekker med peilepinnen. Ikke overskrid den manuelle anbefaling. Avhengig av størrelsen på motoren din, kan dette være 4-7 liter olje.
8

Sett på oljepåfyllingslokket på toppen av motoren. Se under bilen for å se om tappepluggen eller filter lekker olje. Rydd opp avisene og kast olje apprpriately. Senk bilen hvis den har blitt hevet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133290.html

Previous:
Next:

oljeskift