Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endrer du olje i en Toyota 4Runner?

Endre bilens olje er en av enkleste og beste måtene å bidra til å opprettholde din bil. Det skjer også å være en veldig enkel prosedyre som kan utføres av selv den mest uerfarne gjør-det-selv-mekaniker. Endre bilens olje sentre på prinsippet om "ut med det gamle og inn med det nye." Det krever at du tømme den gamle oljen ut av bilen før du setter ny olje inn i systemet. Heldigvis, kan hele prosessen gjøres i løpet av minutter. Du trenger
Hydraulisk jekk
Jack står
Aviser /drypp håndklær
Drip pan
14mm skralle
Olje filter skiftenøkkel
Toyota oljefilter
Drain plug tetting vaskemaskin
trakt
6 liter 5W-30 olje
Milk jug
Vis flere instruksjoner
en

Parker bilen på et flatt underlag. Sett bilen i park og engasjere sitt nødbremsen. Plasser hydraulisk jekk under bilens fremre forsterket jack plate (ligger i nærheten forakselen) og jack bilen opp i luften. Plasser bukker under den indre kanten av bilens kontroll arm og senke bilen på bukker.
2

Åpne panseret på bilen og skru av bilens olje cap. Plasser aviser eller drypp håndklær under bilen (for å fange eventuelle søl) og plasser dryppformen under bilens bunnpanne.
3

Skru bilens oljepluggen med en 14mm skralle. Fjern oljepluggen og la oljen renne ned i dryppformen. Når oljen har rent ut til et drypp, gå videre til trinn 4..
4

Vri kjøretøyets hjul til venstre og skallet tilbake klaffen på førersiden fender godt å få tilgang til oljefilteret . Bruk en olje filter skiftenøkkel for å fjerne det gamle oljefilteret fra kjøretøyet.
5

Påfør en liten mengde olje til tuppen av fingeren og gni oljen rundt det nye filteret gummipakning. Når oljen er helt ferdig drenering fra kjøretøyet, plasserer den nye oljepluggen tetting vaskemaskin på plass og skru oljepluggen tilbake på plass. Skru det nye oljefilteret på plass der du fjernet det gamle filteret.
6

Sett trakten i olje fylling sted, og legg ca 5,5 liter olje på motoren. Fjern trakten og skru oljelokket på plass. Fjern peilepinnen og kontroller oljenivået. Bytt ut peilepinnen og starte bilen. La bilen gå på tomgang i flere minutter, og slå av bilen og sjekke peilepinnen. Hvis det er nødvendig, legger den siste halve liter olje på motoren.
7

Bruk trakten til å helle den brukte oljen i en mugge (eller andre store plastbeholder) og resirkulere brukt motorolje på en sertifisert olje gjenvinning plassering. Hvis du ikke vet om en olje gjenvinning område nær deg, sjekk ett av nettstedene i "Ressurser" i denne artikkelen for å finne en.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133204.html

Previous:
Next:

oljeskift