Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Ulike motorolje klassetrinn

Hvis du noen gang har sett, vil du merke at bilen motorolje har en bestemt rating. Mange ganger dette er hva mekanikk refererer til når de diskuterer din oljeskift og hva olje er satt inn i kjøretøyet. Uttrykk som 5W30 og 10W30 er vanlig. Disse karakterene angi motorolje klasse og har vært brukt i flere tiår av både bilprodusenter og verksteder. Viskositet dikterer klassetrinn

Viskositet gjelder en motor olje motstand faktor for å flytte gjennom motoren system. Som et eksempel, ta en del av motorolje og drypp den på et bord. Gjør det samme med matolje. Den ene som renner raskere inn i en tynnere, flatere dam har mindre viskositet. Jo tykkere viskositet, jo vanskeligere vil det være å bruke olje som et smøremiddel. Viskositet er rangert ut fra hvor raskt olje strømmer, som måles ved et verktøy som kalles en viskosimeter. Dataene blir deretter oversatt til karakterer for å identifisere hvordan en gitt motorolje utfører. Mekanikere og bileiere kan deretter oversette denne informasjonen til den type motorolje nødvendig for deres spesifikke biler.
Cold Weather klassetrinn

En standard motor karakter for olje ville være SAE 10 eller SAE 30. Dette betyr i utgangspunktet gitt oljen har en viskositet rating på 10 eller 30 (10 renn mye bedre enn 30). Men mange oljer bruke en rating format som ser mer ut som 5W-30 eller 10W-30. "W" brevet presiserer at motoroljen har blitt evaluert under kalde forhold, og vil fortsatt opprettholde sin viskositet nivå på 30 år. Så 30 SAE og 10W-30 vil begge arbeidet ved høy temperatur rating på 100 grader Celsius (om hvor varmt en normal motoren går), men det er bare 10W-30 som vil fungere, om enn som en SAE 10, når temperaturen drops. Denne forskjellen i oljekvalitet merking blir viktig for de som kjører i vinter og kulde.
SAE vs W

SAE versus W rangeringer forskjellen en tendens til å være forvirrende, og det er ikke hjulpet mye av produsenten eiers håndbøker. Mange bilprodusenter bare fortelle deg å bruke en anbefalt motorolje av 10W-30, for eksempel, uten å si hvorfor. Til lekmann må 10W-30 rangerte olje da være bedre for bilen enn 5W-30. Men begge rangeringer fungere fint, og enda viktigere det samme, under normale temperaturforhold.
Grade forordning

tross for merkevare av olje som brukes, motorolje rangeringer forbli den samme på tvers av bransjen. Dette er fordi den informasjon som brukes av olje-produsenter reguleres av industristandarden grupper hver av produsentene er en del av. The American Petroleum Institute eller API setter standarder i USA The International smøremidler Standardisering og Godkjenningsutvalget (ILSAC) holder standard konsekvent internasjonalt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133234.html

Previous:
Next:

oljeskift