Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan Mix forskjellige vekter av Motor Oil

Motor olje er en viktig ingrediens i å holde motoren går jevnt og effektivt. Olje produsenter gjør alle slags oljer, varierende i vekt og viskositet. Avhengig av biltype, og klimaet der du kjører, kan det hende du trenger en spesiell blanding av motorolje til ditt bruksområde. Blande ulike typer og tykkelser av olje kan hjelpe deg med å få perfekt tilpasset olje for motoren din. Du trenger
Motor olje (to typer eller vekter)
Stor container
Røring stick
Vis flere instruksjoner
en

Plukk ut to typer motorolje som du ønsker å blande. For eksempel, å blande en prøve 10W-30 og en 5W-20 type olje. Du kan også blande syntetiske oljer med mineraloljer hvis du foretrekker det.
2

Hell begge oljetypene i en stor blanding container. Pass på at blandingen container har nok plass til minst to liter, med mindre du blander større mengder.
3

Rør oljen kraftig med en gripende pinne. Pass på at de to oljetyper har blandet godt sammen før du heller blandingen i motoren din.
4

Beregn den nye vekten av oljen ved å legge vektene og dividere med to. Deretter beregner den nye viskositeten ved å viskositetene og dividere med to. For eksempel, hvis du blandet en 10W-30 olje med en 5W-20 olje, vil den nye oljen blandingen være 7,5 W-25.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133253.html

Previous:
Next:

oljeskift