Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2007 Scion TC

Motor olje kjøler, renser og smører Scion TC motorens bevegelige deler. Endring av olje med jevne mellomrom er en relativt billig måte å forlenge motorens levetid og ytelse. Forhandler service avdelinger og raske glidemiddel butikker vil endre olje for en pris, og konkurransen har gjort det rimelig. Men å endre din egen olje vil fortsatt spare deg for penger. En kompetent gjør-det-yourselfer kan fullføre et oljeskift på under en time og lomme meste av hva som ville ha vært brukt å ha det forandret av en proff. Du trenger:
Ramper
Hjulklosser
Pan
pipenøkkel
oljefilter skiftenøkkel
oljefilter
Butikk filler
Vis flere instruksjoner

en

kjører bort på ramper for å heve fronten. Skift til park, engasjere i nødbremsen og slå av motoren.
2

Plasser bremseklosser bak bakhjulene for ekstra stabilitet. Lysbilde under fronten av bilen.
3

Sett pannen under tappepluggen til venstre, bak på bunnpannen. Løsne pluggen med fastnøkkel og ta den for hånd. La oljen pan kan tømmes helt før du tørker av området rundt sluket og erstatte pluggen.
4

Skyv pannen litt til venstre slik at den er under oljefilteret. Fjern oljefilteret med filternøkkel og sette filteret i pannen.
5

Tørk området hvor filteret kobles til motoren og skru på det nye oljefilteret.
6

Løft panseret og finne og fjerne oljepåfyllingslokket fra toppen av motorblokken. Sett trakten.
7

Hell fire liter olje inn i motoren. Fjern trakten og erstatte oljepåfyllingslokket. Tørk bort eventuelt oljesøl og lukket panseret.
8

Fjern bremseklosser og kjører av rampene. Kjør motoren i ett minutt før du slår den av og sjekker oljenivået med peilepinnen.
9

Kast den brukte olje og filter ved å ta den til en bensinstasjon eller et bilverksted anlegg for resirkulering . De fleste av dem tilbyr denne tjenesten. Mange kommuner har også resirkulering sentre som godtar olje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132894.html

Previous:
Next:

oljeskift