Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Typer smøreolje

Plukke riktig motor olje for din bil pleide å være en lett oppgave, som bare én eller to typer smøremiddel var tilgjengelig. I dag synes det som om du trenger et leksikon og oppslagsverk for å finne ut hva slags smøreolje er det beste for bilen din. Inntil du forstår varianter tilgjengelig, stokk med produsentens anbefalinger for riktig type smøring motor olje for ditt kjøretøy. Motor Oil Vurderinger

The American Petroleum Institute og Society of American Engineers både gi klassifisering informasjon for smøring av motor oljer. Det API fra en service vurdering på selve oljen for tiden utpekt som "SL", mens den SAE vurdering klassifiserer motorolje ved dets viskositet - væskens strømningsmotstanden ved høye og lave temperaturer. Det første siffer i rekken bestemmer den oljemengde eller viskositet vurdert ved 0 grader, betegnet med en "W", betyr "vinter" og ikke "vekt", ved siden av det første antall, med det andre siffer i rekken henvisning til olje tykkelse ved høyere temperaturer. Sammenligning 10w-30 til 10w-40 forteller deg at "40" beholder sin tykkelse lengre ved høyere temperaturer enn 10w-30 olje gjør.
Syntetiske oljer

Du vil finne full syntetiske oljer som brukes i high-end high-tech motorer og kjøretøy. Tester for disse oljene er strenge og mener disse oljene gir overlegen ytelse for kjøretøy som klassiske Corvettes eller velholdt Jaguars. Designet med høyere viskositet, fulle syntetiske oljer er ikke for hver bil - og noen syntetiske oljer har kanskje ikke de funksjonene bilen din trenger. Følg alltid produsentens anbefalinger når du er i tvil.
Høy kjørelengde Oljer

Fordi biler ofte varer lenger enn tidlige forgjengere, mange biler kreve mer enn 100.000 drifts miles . Den "Hvordan velge riktig Motor Oil til bilen din" artikkel vises i "Popular Mechanics" indikerer at mer enn to tredjedeler av bilene på veien i dag registrere mer enn 75.000 drifts miles. For å imøtekomme disse eldre biler, velger du en høy kjørelengde olje formulert spesielt for disse kjøretøyene
Syntetisk blandinger

Syntetisk-blandede oljer gir det beste fra begge verdener -. Oljer som kombinerer økologiske oljer med syntetiske stoffer for å gi olje som smører ved høyere temperaturer - samt bedre håndtering problemer for kjøretøy under tyngre last. Mange eiere av lastebiler og sport nyttekjøretøyer velge dette valget av olje, fordi det gir ekstra funksjoner uten de dyre kostnadene forbundet med full syntetiske oljer.
Olje tilsetningsstoffer

Mange bilentusiaster slå til olje tilsetningsstoffer som supplerer oljen i bilens motor. Slike tilsetningsstoffer ofte gitt ekstra beskyttelse mot slitasje, skitt og friksjon. Med tillegg av dispergeringsmidler, disse olje tilsetningsstoffer arbeide for å hindre slam og skitt i motoren ved å koble til rusk og flytte den til olje filtrere ut av veien for din motorens bevegelige deler. Andre tilsetningsstoffer kan inneholde rust hemmere, vaskemidler, antioksidanter og friksjon modifikatorer.
Transmission og giroljer

transmisjoner og bakaksler også trenger smøring for å redusere friksjonen som forårsaker varme og fremme levetiden av disse elementer som finnes i bilen. Hver sending vil ha en anbefalt væske til bruk for smøring, mens noen kan kalle for girolje i stedet for en overføring væske. Alle bevegelige deler på et kjøretøy krever smøring. Se i bruksanvisningen for hvilke typer olje og smøring sykluser som trengs for bilen din, og hvor det er behov for dette smøring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133377.html

Previous:
Next:

oljeskift