Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2007 Tundra 4.7L V8

Den første Toyota lastebil å treffe utstillingslokaler var en pickup lastebil versjon av den populære Land Cruiser-modellen, i 1963. Året etter lanserte Toyota den mer kompakte og håndterbare Stout pickup. Etter Land Cruiser pickup eliminering i 1968, og gjennom 1992, var de eneste pickups Toyota produsert av den kompakte variasjon, herunder: Stout, Hi-Lux og pickup. Til slutt, i 1993, gikk Toyota i full størrelse henting riket med T-100, som fikk blandede kritikker. For 2000 årsmodell, lanserte Toyota en helt ny full størrelse pickup, Tundra, som gjorde den japanske lastebilprodusenten konkurransedyktig med slike som Ford, Chevy og Dodge. Oljeskift i dine 2007 Tundra er 4,7-liters motoren er grei, når du fjerner skid plate. Du trenger
Floor jack
Jack står
Phillips skrutrekker
Ratchet
seks poeng Socket satt
Drensvannsoppsamler
Kombinasjonsnøkkel
Momentnøkkel
New tappepluggen pakningen
Clean, lofri kluter
Toyota spesiell tjeneste Verktøy nr. 09228-07501
6 qts. 5W-30 motorolje
Nytt olje filter
trakt
Vis flere instruksjoner
en

Åpne Tundra hette og skru av oljepåfyllingslokket fra toppen førersiden av motoren.
2

Løft fronten av Tundra, ved hjelp av et gulv jack, og sett bukker under lastebilens ramme skinner. Senk Toyota på bukker.
3

Crawl under Tundra og finne Friksjonsplaten nær fronten av lastebilen. Fjern de tre skruene på forsiden av skid plate, med en stjerneskrutrekker. Fjern de fem gjenværende boltene som fester skid plate - to i front og tre i den bakre -. Ved hjelp av en skralle og socket
4

Skyv skid plate oppover for å frigjøre sin beholde kroken. Skyv skid plate mot førersiden til å beholde kroken på linje med sporet i rammen, og trekk skid plate ned fra lastebilen
5

Finn bunnpannen -. Store metall panorere - på bunnen av motoren. Plasser et avløp fat under oljepluggen, som er på baksiden av bunnpannen. Løsne tappepluggen, ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel, og fjern pluggen for hånd. La all oljen renne fra bunnpannen.
6

Trekk den gamle pakningen av bunnpluggen. Tørk av gammel olje utenfor dreneringsplugg er tråder, med en ren, lofri klut, og skyv en ny pakning på bunnpluggen. Hånd-skru den inn i avløpet pannen, deretter stramme den til 29 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en seks-punkts kontakten.
7

Slide mot fronten av motoren, og finne oljefilter - en omtrent 5-tommers lange metall sylinder. Plasser renne pannen under oljefilteret og løsne filteret med en skralle og Toyota spesiell tjeneste verktøy No 09228-07501. La all oljen renne fra olje filter, og deretter fjerne det for hånd. Sett oljefilteret i avløpet pannen.
8

Tørk oljefilteret montering base og stud med en ren, lofri klut. Smør O-ringen på det nye oljefilteret med ny motorolje, ved hjelp av fingrene. Stram oljefilteret på oljefilteret stud. Stram oljefilteret til 13 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og Toyota spesiell tjeneste verktøy No 09228-07501.
9

Sett skliplate kroker gjennom sporene på forsiden, undersiden av Tundra. Skyv skid plate mot passasjersiden å låse krokene på plass. Stram de fem bolter og tre skruer for å holde skid plate på plass. Stram de fem boltene til 21 fot-pounds med en momentnøkkel og stikkontakt, og stram de tre skruene med en stjerneskrutrekker.
10

Hev lastebil utenfor bukker, med et gulv jack, og fjerne bukker fra under Tundra. Senk Toyota til bakken.
11

Sett inn en trakt inn i oljen filler hullet og hell 6 qts. av 5W-30 motorolje i motoren. Vent omtrent to minutter for å la oljen å bosette seg i motoren. Trekk peilepinnen fra motoren, og tørk den gamle olje utenfor peilepinnen. Sett peilepinnen, og fjerne det igjen. Kontroller at oljenivået er nær eller litt over den øverste linjen på peilepinnen.
12

Start motoren, og la den gå på tomgang i ca to minutter. Sjekk undersiden av lastebilen for oljelekkasjer som motoren går på tomgang. Slå av motoren ned og vente ytterligere to minutter for oljen å bosette seg. Fjern peilepinnen og tørk av olje utenfor den med en ren, lofri klut, og sett den inn igjen. Fjern peilepinnen og kontroller at oljenivået er mellom øverst på peilepinnen. Tilsett mer olje om nødvendig. Fjern trakten fra filler hullet, og skru av oljepåfyllingslokket inn i filteret hullet.
13

Sett en trakt inn i et tomt 5W-30 olje flaske, og fylle flasken med gammel olje fra renne pannen. Når full, fjerne trakten og stram flasken hatten. Gjenta dette trinnet til du overfører all oljen fra avløpet pannen inn i de tomme olje flasker.
14

Slipp gammel olje og oljefilter av på en brukt olje-gjenvinningsstasjon. Noen auto deler butikker tar gammel olje gratis.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133360.html

Previous:
Next:

oljeskift