Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan General Motors Change Oil Monitor Works

General Motors pioner automatiske oljeskift skjermer på 1980-tallet og begynnelsen av 1990 da selskapet introduserte sitt varemerke Oil Livet Monitoring system. Dette systemet, gjort mulig ved hærskare av sensorer som brukes i moderne drivstoff-injisert motor, bruker en avansert algoritme som er avhengig av flere faktorer for å bestemme hvor mye liv bør bli stående i oljen. Men OLM Systemet har en akilleshæl, og best kan betraktes som en generell retningslinje i motsetning til bud stevning i stein. Basisvarehuskomponentene Count

De fleste sjåfører tenker på motor og olje slitasje i form av kjørelengde, men det er faktisk en veldig indirekte måte å måle det. Det totale antall turtall - hvor mange ganger de veivakselen spins - spiller den dominerende rolle i å bestemme intervaller for oljeskift, og som er avhengig av gearing. For eksempel kan en motor spinner 2354 ganger per mil med 30-tommers høye dekk og en 3,5-til-en aksel ratio hvis run i fjerde gear. Men det ville spinne 1765 ganger i femte gir med en 0,75 overdrive, og 5885 ganger i andre gir med en 2,5-til-en-forhold. Så begynner GMs formel med et maksimalt antall turtall mellom oljeskift, 1,5 millioner for eksempel.
Straffe Base Count

Systemets basen figur, i dette Ved 1,5 millioner, er en best-case scenario nummer der bilen kjører med minimal belastning på flatt land og på en perfekt stabil temperatur. Men ekstremt høye eller lave olje temperaturer, høy belastning målt ved manifold trykksensor, stop-and-go kjøring og hyppige starter og stopper føre til at turtelleren til å kjøre raskere, teller ned raskere til null. Når den gjør det, signaliserer datamaskinen er det tid for et oljeskift. GM, som andre bilprodusentene, avgjør hvor mye hver av disse forholdene vil påvirke nedtellingen gjennom omfattende forskning og datamodellering av motoren, olje og chassis.

Problemer med System

motsetning til det mange tror, ​​de fleste oljeskift systemer, inkludert OLM, ikke på noen måte måle kvaliteten på oljen. De overvåke temperatur-og kryss-referanse som til andre faktorer for å estimere oljens tilstand ifølge datamodeller. Du kan, når som helst, pop din ventildekselet og slippe inn fire liter katt urin og en død jordekorn, og at olje-overvåking system ville ikke merke bortsett fra en svak økning i temperaturen på sensoren. Så, bare fordi du har et slikt overvåkingssystem, ikke anta at du er frigjort fra den enorme mengden av periodiske kontroller peilepinnen.
Utvide Oil Livet

Installere en ettermarkedet oljekjøler er, uten tvil, det beste du kan gjøre for å forlenge oljens levetid og serviceintervaller. Oljetemperatur er den dominerende faktor i de fleste overvåkingssystem algoritmer, er så slippe temperaturen på å resultere i ekstra tid mellom oljeskift. Selv om det kan virke litt ekstrem, koster mest ettermarkedet oljekjølere og adapter plater $ 50 til $ 100, om kostnadene ved en eller to oljeskift ved hjelp av en kvalitet syntetisk. Hvis systemet utvider oljeskifteintervallet med 25 prosent, har oljekjøler betalt for seg selv ved den fjerde eller femte oljeskift. Bytte til et syntetisk, hvis du ikke bruker en, vil trolig ikke forlenge intervallet der datamaskinen er bekymret, fordi et syntetisk stoff alene vil ikke merkbart påvirke oljetemperatur eller belastning på motoren. Men syntetisk olje vil vare lenger og gi bedre resultater, uavhengig av hva datamaskinen tenker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133395.html

Previous:
Next:

oljeskift