Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Smøreolje Typer

Mekaniske deler som stadig beveger seg mot hverandre behov for å bli smurt for å redusere friksjon, slitasje og varme, hindrer korrosjon og øke maskinens effektivitet. Smøreolje har blitt den vanligste smøremiddel i bruk i dag på grunn av sitt brede utvalg av søknaden. Ulike typer smøreoljer er produsert for en rekke formål. Smøreoljer typisk bestå av 90 prosent base olje og 10 prosent tilsetningsstoffer. Disse er kategorisert basert på deres viskositet og sluttbruk. Animalske oljer

Animalske oljer er hentet fra animalsk fett. Dette er triglyserider som kan være hardt fett eller stearin og mykt fett eller smult. Fett er hovedsakelig produsert fra animalsk fett. Vanlige kilder til animalske oljer er hval og sel. Det er andre dyr som er kilder til gode oljer for andre typer smøreoljer som niser, haier, delfiner, sauer og storfe. Animal smøreoljer er stabilt ved normale temperaturer, men kan ikke brukes til forbrenningsmotorer som de vil produsere fettsyrer.
Vegetabilske oljer

Vegetabilske oljer er biologisk nedbrytbare siden disse er utvunnet av vegetabilske kilder som raps, raps, hjul, palmer, oliventrær, sennep og solsikkefrø. Både vegetabilske og animalske oljer har tilsetninger for å stabilisere dem og forlenge deres brukervennlighet. De har høyere flammepunkt enn mineraloljer og har bedre viskositet selv om de kan bli ganske ustabil på grunn av mangel på oksidativ stabilitet og kan slå inn i tykt og plastikk-aktig konsistens. Vegetabilsk olje smøremidler, som dyr olje smøremidler, kan fort erodere ståldeler.
Petroleum eller mineraloljer

Mineral oljer er den klart mest brukte typen av smøreolje, og er produkter som stammer fra prosessering råolje. Mineraloljer er videre delt inn i ulike kategorier. De kan være napthenic, aromatiske eller parafiniske. Napthenic oljer brukes hovedsakelig i produksjon av metall arbeider væsker og transformator oljer. Paraffiniske oljer brukes som utgangspunkt for fremstilling av motoroljer og industrielle smøremidler. Disse brukes også for oljer som brukes i papir, tekstil og gummi bransjer. Aromatiske oljer brukes i tette forbindelser og lim.
Syntetiske oljer
p Det er smøreoljer som er opprettet av en kombinasjon av mineral, vegetabilske og animalske oljer samt andre kunstig laget tilsetningsstoffer for å lage produkter egnet for høy ytelse motorer. Disse er vanligvis laget av råolje og andre materialer og brukes for machineries opererer ved ekstreme temperaturer som jet og rase bilmotorer. Syntetiske oljer er mindre fordamping og motstandsdyktig mot oksidasjon og olje slam problemer som er gunstig i å holde motorer rene for bedre ytelse. Det finnes ulike syntetiske oljeprodukter og hver og en er laget for å tjene en bestemt hensikt og svarer på et annet behov.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133292.html

Previous:
Next:

oljeskift